ΠΑΟ: Περικοπές στα συμβόλαια άνω των 500.000 ευρώ

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2012 18:52
ΠΑΟ: Περικοπές στα συμβόλαια άνω των 500.000 ευρώ

Σε συζητήσεις με τους παίκτες με «βαριά» συμβόλαια αναμένεται να προχωρήσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με στόχο την, όσο το δυνατόν μεγαλύτερη, μείωση των αποδοχών τους.

 Συγκεκριμένα, τα... μέτρα λιτότητας του Γιάννη Αλαφούζου φαίνεται, σε πρώτη φάση, να αφορούν τους Λέτο, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Βιτόλο και Τοτσέ.

Ο Σεμπαστιάν Λέτο λαμβάνει 1,2 εκ. ευρώ το χρόνο, ποσό υπέρογκο για τα δεδομένα της «πράσινης» ΠΑΕ, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο Αργεντινός είναι μονίμως τραυματίας και αναμένεται να μην παίξει σε κανένα φετινό παιχνίδι του ΠΑΟ. Ο Λέτο αρνήθηκε το καλοκαίρι την παραμικρή μείωση στις αποδοχές του, ωστόσο στον Παναθηναϊκό δεν έχουν άλλα περιθώρια από το να προσπαθήσυν να μειώσουν τις αποδοχές του αριστεροπόδαρου άσου περίπου στις 600.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, ο οποίος επίσης έχει χάσει μεγάλο κομμάτι της αγωνιστικής δραστηριότητας της ομάδας λόγω τραυματισμών, είναι παίκτης, του οποίου το μισθό σκέφτεται να μειώσει ο Γιάννης Αλαφούζος. «Αγκάθι», όμως, στο ζήτημα του Γάλλου αμυντικού είναι το γεγονός ότι πριν από λίγους μήνες είχε συμφωνήσει για μείωση αποδοχών της τάξης του 25%. Οι συχνοί τραυματισμοί του Μπουμσόνγκ, πάντως, προβληματίζουν ιδιαίτερα τη διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Παράλληλα, 700.000 ευρώ ετησίως εισπράττει ο Λουκάς Βύντρα, ενώ και οι δύο Ισπανοί της ομάδας, Βίκτορ Βιτόλο και Χοσέ Τοτσέ, λαμβάνουν 650.000 ευρώ και 550.000 ευρώ, αντίστοιχα. Και οι τρεις ποδοσφαιριστές αναμένεται να δεχτούν πρόταση μείωσης στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, το θέμα του Σεμπαστιάν Λέτο προβλέπεται να «τρέξει» άμεσα, καθώς η προσωρινή παρουσία του Αργεντινού στην Ελλάδα αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να έρθουν σε επαφή οι δύο πλευρές.