Το «σχέδιο» Σαββίδη για τον ΠΑΟΚ

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2012 10:29
Το «σχέδιο» Σαββίδη για τον  ΠΑΟΚ

Δυναμικά και με συγκεκριμένο σχέδιο κινείται ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος αναζητά έμπειρους παράγοντες,αλλά ισχυρους χορηγούς,σκοπό τη γιγάντωση του συλλόγου.

Ο ομογενής επιχειρηματίας, εμφανίζεται αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του ώστε ο ΠΑΟΚ να γίνει η πρώτη ομάδα της Ελλάδας. Το σχέδιο δράσης του περιλαμβάνει, την αναζήτηση του κατάλληλου προσώπου για να χριστεί πρόεδρος κωθώς και την επίτευξη συμφωνιών για μελλοντικές χορηγίες που θα ενισχύσουν την ομάδα.

Ένα πρόσωπο που ακούγεται αρκετά έντονα, για το χρίσμα του προέδρου, είναι ο Γιώργος Λυσσαρίδης, ο οποίος έχει την απαραίτητη εμπειρία να σταθεί σε αυτή τη θέση. Ο κ. Λυσσαρίδης έχει διατελέσει για μία δεκαετία πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, αλλά και επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ.

Το επόμενο βήμα για τον Ιβάν Σαββίδη, είναι το ζήτημα των χορηγιών. Η Ρωσία, ίσως αποδειχθεί πρόσφορο έδαφος για την ομάδα, καθώς ο Σαββίδης στοχεύει στην ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας σε οικονομικό και επιχειρηματικό πλαίσιο.

Ο ομογενής επιχειρηματίας στοχεύει ψηλά, και δεν διστάζει να απευθυνθεί για συνεργασία στην μεγαλύτερη ρωσική εταιρεία του κόσμου στον τομέα της παραγωγής φυσικού αερίου, την Gazprom.

Να θυμίσουμε, ότι ο κολοσσός από την Ρωσία,  έχει στην ιδιοκτησία του την Ζενίτ Αγιας Πετρούπολης, ενώ είναι χορηγός της αγγλικής Τσέλσι, της γερμανικής Σάλκε, του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου, αλλά και της διοργάνωσης του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όσο για το χρηματικό απόθεμα της εταιρείας… είναι αστείρευτο, όπως δείχνουν τα χρήματα που επενδύει στο ποδόσφαιρο, καθώς μόνο η χορηγία προς τον Ερυθρό Αστέρα αγγίζει τα 12 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ενώ πριν από λίγο καιρό ξόδεψε σχεδόν 100 εκατ. ευρώ για την απόκτηση των Χουλκ και Βίτσελ για λογαριασμό της Ζενίτ.

Ο χρόνος θα είναι ο μοναδικός κριτής για τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Ιβάν Σαββίδη. Πάντως, αν αποδειχθεί αληθινό το σενάριο συνεργασίας με την Gazprom, τότε ο ΠΑΟΚ μπορεί να αλλάξει τον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας και τα όνειρα των οπαδών του να πανηγυρίσουν ένα πρωτάθλημα ξανά να μην φαντάζουν τόσο μακρινά.