Ρωσική υπερπαραγωγή για τη Φλόγα της Ολυμπιάδας «Σότσι 2014»

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2012 21:51
Ρωσική υπερπαραγωγή  για τη Φλόγα της Ολυμπιάδας «Σότσι 2014»

Tις λεπτομέρειες της λαμπαδηδρομίας των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι 2014, αποκάλυψαν οι Ρώσοι διοργανωτές.

Μια υπερπαραγωγή που θα εντυπωσιάσει και θα τραβήξει σαν μαγνήτης το διεθνές ενδιαφέρον, προετοιμάζουν οι Ρώσοι τον Οκτώβριο του 2013, όταν και θα υποδεχθούν στο έδαφός τους την Ολυμπιακή φλόγα των χειμερινών Αγώνων του Σότσι.

Στη διαδρομή της φλόγας που θα περάσει από 2.900 πόλεις σε 123 ημέρες, θα λάβουν μέρος περίπου 14.000 λαμπαδηδρόμοι .

Χορηγοί του μεγαλόπνοου αυτού προγράμματος που θα διατρέξει όλη την αχανή  χώρα και αναμένεται να δουν 130 εκατομμύρια Ρώσοι, (το 90% δηλαδη του πληθυσμού) , θα είναι η Κόκα Κόλα, η ασφαλιστική εταιρία Ινγκοστράκ και οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι.

Το Ολυμπιακό φώς θα φθάσει στη Μόσχα από την Αρχαία Ολυμπία στις 7 Οκτωβρίου του 2013 και θα αρχίσει το μεγάλο ταξίδι του μέχρι το Σότσι, έχοντας να καλύψει περισσότερα από 65.000 χλμ με τα πόδια , με τρένο και με αυτοκίνητο.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Σότσι 2014, Ντμίτρι Τσερνισένκο, δήλωσε ότι «η λαμπαδηδρομία του Σότσι θα ενώσει το ρωσικό λαό και θα αναδείξει την ομορφιά της χώρας μας. Κάθε μέρα μία ρωσική πόλη θα γίνεται το επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής»

Οι Ρώσοι έχουν επενδύσει στην διεθνή εικόνα της χώρας στη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας και φιλοδοξούν να προσελκύσουν το διεθνές ενδιαφέρον ξεπερνώντας σε επιτυχία την ολυμπιακή λαμπαδηδρομία του Λονδίνου το περασμένο καλοκαίρι.