Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Κατάρ προετοιμάζεται για το παγκόσμιο του 2022

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2012 22:41
Το Κατάρ προετοιμάζεται για το παγκόσμιο του 2022

 

Την οριστικοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού, για το παγκόσμιο κύπελλο που θα διοργανώσει το Κατάρ το 2022, παρουσίασαν  στη Ντόχα οι διοργανωτές. 

Μαζί με την παρουσίαση του σχεδιασμού που αφορά στην τριετία 2013-2015, ανακοινώθηκε και η συνεργασία με πέντε μεγάλες εταιρίες, οι οποίες θα συνεργαστούν με την οργανωτική επιτροπή, για την υλοποίηση των έργων.

Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν την Κυριακή στο Four Seasons της πρωτεύουσας του Κατάρ, σε πανηγυρικό κλίμα, αναφέρουν πώς οι συμβαλλόμενες εταιρίες  αναλαμβάνουν  όλες τις ευθύνες για τα έργα, που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη της αναγκαίας υποδομής για Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA.

Ο γενικός γραμματέας  της Οργανωτικής Επιτροπής Χασάν Αλ Tαουάντι δήλωσε :

«Η υπογραφή των συμφωνιών συνεργασίας  ήταν ένα σύμβολο της ενότητας που υπάρχει στο Κατάρ σε σχέση με την επιτυχή διεξαγωγή  του  παγκοσμίου κυπέλλου που για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στη Μέση Ανατολή. Περισσότερες συμφωνίες θα ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν είναι πλέον απλώς ένα γεγονός που διαρκεί 30 ημέρες. Εκδηλώσεις τέτοιου βεληνεκούς έχουν τη δυνατότητα να επιταχύνουν την πρόοδο του έθνους και να αφήσει μια μόνιμη κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική κληρονομιά.»

Η χώρα του αραβικού κόλπου πρόκειται να επενδύσει κεφάλαια 4 δις δολαρίων, για τα 12 γήπεδα της διοργάνωσης.

Τα εννέα από αυτά θα κατασκευαστούν  εκ θεμελίων ενώ σε 3 θα γίνουν εργασίες επέκτασης και ανακαίνισης.
Οι εργασίες του πρώτου σταδίου θα ξεκινήσουν το 2013 αλλά το μάστερ- πλαν του όλου εγχειρήματος ,θα αποκαλυφθεί αργότερα, μετά από διαβουλεύσεις με τη ΦΙΦΑ.