ΑΕΚ: Πού πήγαν τα λεφτά;

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012 09:48
ΑΕΚ: Πού πήγαν τα λεφτά;

Μήνυση σε βάρος  μεγαλομετόχων, οικονομικών διευθυντών,  μελών του δ.σ. της Empire 1924 και των πρώην προέδρων Αδαμίδη και Θανόπουλου,  κατέθεσε ο Γιώργος Κιντής με φόντο την εξαφάνιση 5 εκατ. ευρώ.

 

Ο Γιώργος Κιντής, κατέθεσε μήνυση για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, προχωρώντας σε μία ενέργεια ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την εταιρεία «Εmpire» και την εκμετάλλευση των εμπορικών δικαιωμάτων που είχε.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ,  αναρωτιέται πώς η Empire 1924 εξακολουθεί και σήμερα να έχει την εκμετάλλευση των εμπορικών σημάτων της ΠΑΕ ΑΕΚ, χωρίς όμως να έχει, ούτε την ίδια μετοχική σύνθεση, ούτε το ίδιο διοικητικό συμβούλιο με την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Σημειώνει δε, ότι εταιρεία εκμεταλλεύεται περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ ΑΕΚ εισπράττοντας στην ουσία για δικό της όφελος, χωρίς να παρέχει κάποιο αντάλλαγμα, ενώ ταυτόχρονα ο νόμιμος εκπρόσωπός της συνεχίζει να είναι ο Σταύρος Αδαμίδης, ο οποίος έχει παραιτηθεί από την ΠΑΕ ΑΕΚ πριν από δέκα μήνες.

Στον ισολογισμό του 2010 είχαν διαπιστωθεί ζημίες ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2011 δεν δημοσιεύτηκε ισολογισμός. Ο τελευταίος ισολογισμός που δημοσιεύτηκε εμφάνιζε σχεδόν μηδενικό περιθώριο μεικτού κέρδους, ζημίες ύψους 630.000 ευρώ σε κύκλο εργασιών 1,3 εκατ. ευρώ και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς ύψους 300.000 ευρώ.

Ο Γιώργος Κιντής διαπιστώνει ότι προκύπτουν σημαντικά ερωτηματικά για μία απαίτηση και υποχρέωση κοντά στα 5 εκατ. ευρώ  που εμφανίζεται στον ισολογισμό της ΠΑΕ ΑΕΚ από 30/6/2011 για τον οποίο, όπως τονίζει, δεν έλαβε σε καμία περίπτωση πειστικές απαντήσεις.

Να σημειώσουμε, ότι ανάμεσα στα ονόματα των μαρτύρων, βρίσκεται και αυτό του Ντέμη Νικολαΐδη.