Με Χιουντάι πάει η Λιόν

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 21:18
Με Χιουντάι πάει η Λιόν

Μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του γαλλικού ποδοσφαίρου, η Λιόν, που θα προσπαθήσει να επιστρέψει στην κορυφή, ανανέωσε τη χορηγική της συμφωνία για την διαφήμιση στην φανέλα.

Η συμφωνία που είχε με τη στοιχηματική betclic και της έφερνε στα ταμεία της 7 εκατ. ευρώ τον χρόνο, έληξε φέτος το καλοκαίρι και η Λιόν υπέγραψε μία νέα διετή συμφωνία μετην κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία Χιουντάι.

 

Η κορεατική φίρμα, η οποία ήταν χορηγός των 4 προηγούμενων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων της ΟΥΕΦΑ θα είναι επίσης και επίσημος χορηγός της διοργάνωσης που θα φιλοξενηθεί στην Γαλλία το 2016, ενώ θα είναι και επίσημος χορηγός του παγκοσμίου κυπέλλου της Βραζιλίας το 2014.

 

Η Λιόν, που θα εισπράττει 5 εκατ. ευρώ ετησίως από την Χιουντάι και πέρυσι τερμάτισε 4η στο πρωτάθλημα, προσπαθεί να αναμορφωθεί διοικητικά και αγωνιστικά για να μπορέσεινα ανταγωνιστεί την Παρί κατά πρώτο λόγο (πράγμα πολύ δύσκολο εξαιτίας της οικονομικής δύναμης των Αράβων ιδιοκτητών της) και στη συνέχεια τις Μαρσέιγ, Λιλ, Μονπελιέ και Μπορντό.