Ειδική φορολογία για αθλητές στη Γαλλία

Global Sports Business Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 13:43
Ειδική φορολογία για αθλητές στη Γαλλία

Άσχημα νέα για τους επαγγελματίες ποδοσφαιρίστες της Γαλλίας, ανακοίνωσε ο Φρανσουά Ολάντ σε πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με τη φορολογία των Γάλλων πολιτών.

Σε πρόσφατη διάταξη, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, αποφάσισε τα εισοδήματα που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως, να φορολογούνται με συντελεστή 75%. Στις δηλώσεις του, αναφέρει επίσης πως από την τροπολογία, δεν θα εξαιρεθούν ούτε αθλητές, ούτε καλλιτέχνες και η συγκεκριμένη φορολογία αφορά όλους όσους οικονομικά βρίσκονται στο επίπεδο αυτό.

 

Πιο συγκεκριμένα στο κανάλι ΤF1 δήλωσε: «Είναι σημαντικό όσοι αμοίβονται με πάνω απο 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο να έχουν επίγνωση οτι αποτελούν παράδειγμα για τους συμπατριώτες τους στο θέμα της φορολόγησης. Πρέπει να στηρίξουμε την πατρίδα αυτή τη φορά».

Απο την πλευρά της αθλητικής βιομηχανίας, ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Nasser Al-Khelaif, ανέφερε πως είναι ενήμερος για τους νόμους του γαλλικού κράτους και τους σέβεται απόλυτα.

Η γαλλική κυβέρνηση, υπολογίζει πως πάνω απο 3.000 άτομα θα εντάσσονται σε αυτή την ειδική κατηγορία του 75% και η κίνηση αυτή θα αποφέρει στο κράτος σημαντικά έσοδα.