Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΕΚ: Όταν οι αριθμοί λένε την αλήθεια…

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012 11:27
ΑΕΚ: Όταν οι αριθμοί λένε την αλήθεια…

Το μπάτζετ της «Ένωσης» τη φετινή περίοδο έχει μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και οι ποδοσφαιριστές της αμείβονται με ελάχιστα χρήματα.

Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ δεν της επιτρέπουν να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα, αλλά αντιθέτως, οι φιλοδοξίες της για την φετινή σεζόν περιορίζονται σε απλή συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και αποφυγή του υποβιβασμού.

Το μπάτζετ από 12 εκατ. που ήταν πέρσι, έχει πέσει στα 4 εκατ. ευρώ, δηλαδή μιλάμε για μείωση στο 1/3.

Αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής που έχουν χαράξει οι διοικούντες του συλλόγου, είναι να «μικρύνουν» όχι μόνο το όνομα της ΑΕΚ, αλλά πολύ περισσότερο τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του κόσμου.

Όσον αφορά στους μισθούς των παικτών, και εκεί τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά, και οι αποδοχές των ποδοσφαιριστών της «Ένωσης» - που ως επί το πλείστον είναι νεαροί - θυμίζουν… μικρής ομάδας, καθώς ο μέσος όρος κυμαίνεται στις 20.000 ευρώ τον χρόνο.

Θλιβερή πραγματικότητα για έναν σύλλογο, που πριν μερικά χρόνια πρωταγωνιστούσε στα αθλητικά δρώμενα της χώρας, όμως οι συνθήκες που επικρατούν πλέον, έχουν αλλάξει άρδην το οικονομικό status quo της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο βασικός μισθός των περισσότερων παικτών που απαρτίζουν το ρόστερ της ομάδας, κυμαίνεται γύρω στα 800 ευρώ, δηλ. 9.500 ευρώ τον χρόνο. Προσθέστε σε αυτά, άλλες 10.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων ειδών μπόνους, και θα έχετε άλλη μία απάντηση στο ερώτημα, γιατί η ΑΕΚ δεν παρουσιάζεται ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα.

Η έκφραση «όσο ζω ελπίζω», ταιριάζει στην περιγραφή της κατάστασης, που έχει περιέλθει η ομάδα και η κατηφόρα που έχει πάρει ο ιστορικός σύλλογος, θα σταματήσει μόνο εάν εμφανιστούν άνθρωποι με μεγάλες οικονομικές δυνατότητες, που θα αντιστρέψουν το κλίμα και θα δώσουν όραμα στον κόσμο της.