Μείωση 40% στην επιχορήγηση των ομοσπονδιών!

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012 11:48
Μείωση 40% στην επιχορήγηση των ομοσπονδιών!

Σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2013, το ποσό που προβλέπεται ότι θα δοθεί για τον αθλητισμό, φτάνει τα 48 εκατ. ευρώ, ενώ πέρσι έφτανε τα 81 εκατ. ευρώ!

 Την ώρα που οι περισσότεροι τομείς της χώρας υπολειτουργούν, ηλιαχτίδα ελπίδας δεν φαίνεται στον ορίζοντα ούτε για τον αθλητισμό. Η απόφαση για «ψαλίδι» σχεδόν στο μισό όσον αφορά την επιχορήγηση των ομοσπονδιών έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Το ποσό που θα δοθεί για τον αθλητισμό από το κράτος φτάνει τα 48 εκατ. ευρώ, το οποίο δεν είναι ικανό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες που υπάρχουν.
Να σημειωθεί, πως το συγκεκριμένο ποσό, δεν προορίζεται αποκλειστικά για τις ομοσπονδίες αλλά ένα μέρος των χρημάτων θα δοθεί προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα γηπέδων όπως το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ.

Τα καθαρά χρήματα που αναμένεται να εισπράξουν οι ομοσπονδίες δεν ξεπερνούν τα 15 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων, περίπου τα μισά θα διατεθούν για την εξυπηρέτηση των αναγκών των υπαλλήλων που εργάζονται στις ομοσπονδίες.

Η Ολομέλεια της ΕΟΕ, αναμένεται να συζητήσει το θέμα της κρατικής επιχορήγησης, και στο μέλλον θα παρθούν οριστικές αποφάσεις.