Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κινδυνεύει με κατάρευση το στέγαστρο «Καλατράβα» του ΟΑΚΑ;

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2012 14:37
Κινδυνεύει με κατάρευση το στέγαστρο «Καλατράβα» του ΟΑΚΑ;

Το στέγαστρο «Καλατράβα» του ΟΑΚΑ παρουσιάζει προβλήματα στην κατασκευή και τη συντήρηση, κάτι που «εγκυμονεί» κινδύνους ακόμη και κατάρρευσής του!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», η κατασκευή του στέγαστρου κρίνεται ελαττωματική, κάτι που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κατάρρευσής του.

Τον «Κώδωνα» του κινδύνου έκρουσε το 2005 ο γερμανικός οργανισμός «Germanischer Lloyd», που ανέφερε κατασκευαστικές ατέλειες στο έργο, όπως στις συγκολλήσεις και τις διασυνδέσεις στην αψίδα.

Το 2009 εκρίθηκε κονδύλι ύψους 6 εκατ. ευρώ για επιδιόρθωση και συντήρηση του «Καλατράβα», ωστόσο η έλευση της Τρόικα και οι πολλές περικοπές «πάγωσαν» το θέμα.

Το Φεβρουάριο του 2012 ο τότε βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κώστας Αϊβαλιώτης, έθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή με τον υφυπουργό Αθλητισμού εκείνη την περίοδο, Γιώργο Νικητιάδη, να επιβεβαιώνει την ύπαρξη φθορών και ατειλειών στο έργο, τονίζοντας ότι θα προκηρύξει διαγωνισμούς για να διατηρηθεί η ασφάλεια και η λειτουργικότητα του στεγάστρου.

Αναφερόμενος στο κόστος κατασκευής, ανέφερε ότι δαπανήθηκαν 130 εκατ. ευρώ, αν και η κυβέρνηση Καραμανλή είχε δημοσιοποιήσει πως το κόστος είχε φτάσει στα 399 εκατ. ευρώ με υπερκοστολόγηση 12.771% από το αρχικά εκτιμώμενο κόστος που ήταν μόλις 3,1 εκατ. ευρώ.