Μ.Ασημακόπουλος: «Ο μαραθώνιος είναι αναπτυξιακό γεγονός και συμβάλει στον τουρισμό»

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Κυριακή, 04 Νοεμβρίου 2012 11:15
Μ.Ασημακόπουλος: «Ο μαραθώνιος είναι αναπτυξιακό γεγονός και συμβάλει στον τουρισμό»

O Μάκης Ασημακόπουλος, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ 94,6 και τόνισε μεταξύ άλλων την συμβολή του μαραθωνίου στον τουρισμό την ανάπτυξη αλλά και την οικονομία.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο Μάκης Ασημακόπουλος σχετικά με:

-τις συμμετοχές στον αγώνα: «Έχουμε 26.000 συμμετοχές μαζί με τα παιδιά που θα συμμετέχουν στον τερματισμό και τη διαδρομή από 5-6 δήμους. Ο αριθμός συμμετοχών είναι κάτι απίστευτο για την Ελλάδα, δεν υπάρχει τέτοια ανταπόκριση σε οποιοδήποτε άλλο σπορ. Για τα διεθνή στάνταρ το νούμερο δεν είναι ακόμη μεγάλο. Έχουμε περιθώρια για να έχουμε και περισσότερο κόσμο στον κλασικό μαραθώνιο». 

 -τις καιρικές συνθήκες: «Μακάρι να έχει την άλλη Κυριακή τον ίδιο καιρό με σήμερα. Είναι τέλειος. Δεν μας πειράζει να πέσει λίγο η θερμοκρασία καθώς θα είναι καλό για τους αθλητές, αλλά μας ενοχλεί ο αέρας και η βροχή, που φαίνεται να έχουν κάποιες μικρές βροχοπτώσεις». 

 -την πολύπλευρη σημασία του μαραθωνίου: «Ο μαραθώνιος είναι αναπτυξιακό γεγονός, με έντονη κοινωνική φυσιογνωμία και συμβάλει τα μέγιστα στον τουρισμό, ειδικά στην πόλη της Αθήνας που υποφέρει. Ίσως είναι το μεγαλύτερο γεγονός, γιατί φέρνει στην Αθήνα 4-5 χιλιάδες ανθρώπους να τρέξουν και άλλους τόσους. Η συμβολή του μαραθωνίου φέρνει 10-15 εκατ. ευρώ ετησίως, που τονώνουν την ελληνική οικονομία». 

 -την ανησυχία για ζημιές στην Αθήνα από τις κινητοποιήσεις μέσα στην εβδομάδα: «Οι κινητοποιήσεις είναι σεβαστές και ο καθένας έχει δικαίωμα να διεκδικεί μία καλύτερη ζωή. Ελπίζω ότι όλοι θα καταλάβουν ότι δεν μπορούμε να γκρεμίζουμε γεγονότα που είναι σημαντικά για τη χώρα μας, την οικονομία μας, τον τουρισμό μας και τον πολιτισμό μας». 

 -τις «υψηλές» παρουσίες στις εκδηλώσεις: «Θα έρθουν πολλές προσωπικότητες, περιμένουμε τον παγκόσμιο πρωταθλητή Πάτρικ Μακάου, την ολυμπιονίκη Ρόζα Μότα, Έλληνες πρωταθλητές, διάφορες διασημότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ θα γίνουν εκδηλώσεις με τον Μίκη Θεοδωράκη, την Έλενα Παπαρίζου και άλλους πολλούς».