Αλαφούζος: «Δυσκολίες, αλλά παλεύουμε»

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Κυριακή, 04 Νοεμβρίου 2012 22:08
Αλαφούζος: «Δυσκολίες, αλλά παλεύουμε»

Ο Γ. Αλαφούζος, παραδέχτηκε στη Γ. Σ. της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, ότι υπάρχουν πολλές και μεγάλες δυσκολίες, αλλά εμφανίστηκε αποφασισμένος να τις αντιμετωπίσει, τονίζοντας ότι η ομάδα πρέπει να επιστρέψει στη Λεωφόρο.

Ο πρόεδρος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας αναφέρθηκε σε άνοιγμα ύψους 28 εκατ. ευρώ της προηγούμενης διοίκησης, τονίζοντας ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και τα έσοδα της Συμμαχίας έφεραν στα ταμεία της ομάδας 22 εκατ. ευρώ, ποσό ανάλογο με τα φετινά έξοδα των «πρασίνων».

«Περίμενα ότι θα μαζεύαμε περίπου 10-15 εκατ. ευρώ», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε επανειλημμένα για την ανάγκη της ομάδας να επιστρέψει στο «Απόστολος Νικολαΐδης», σημειώνοντας ότι ο Παναθηναϊκός πληρώνει μεγάλο ποσό για το ενοίκιο του ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα τα εισιτήρια να μην αφήνουν κέρδος.

«Στο ματς με τη Μάλαγα είχαμε 35.000 κόσμο και μαζέψαμε μόλις 15.000 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αλαφούζος έβαλε στη συνέχεια «ασπίδα» πάνω από τη φετινή ομάδα, χαρακτηρίζοντάς την τραυματισμένη και όχι έτοιμη, παρουσιάζοντας ως λύση την αγορά παικτών, ωστόσο τόνισε ότι γι' αυτό χρειάζεται μεγαλύτερη ανταπόκριση στο κάλεσμα της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, ώστε να υπάρξουν περισσότερα έσοδα για τις μετεγγραφές.

Ο κ. Αλαφούζος μίλησε και για το γήπεδο στο Βοτανικό, λέγοντας ότι έχει έρθει σε επαφή με ανθρώπους της πολιτικής και «όλοι δέχονται ότι το αίτημα να παίζουμε στη Λεωφόρο μέχρι να γίνει το γήπεδο στο Βοτανικό, είναι δίκαιο. Ο Δήμαρχος Αθηναίων θέλει πάση θυσία να ολοκληρωθεί το έργο. Ο Δήμος έχει εκλογές το 2014 και θα ήταν ένα πολύ καλό δώρο στους ψηφοφόρους του Δημάρχου να έχει προχωρήσει το γήπεδο. Για τη χρηματοδότηση υπάρχουν πολλές συνθήκες που διευκολύνουν τη χρηματοδότηση και ένα πρόγραμμα που είναι στοχευμένο για αναπλάσης πόλεων».

Τέλος, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης μοναδικό σημείο τριβής μεταξύ του επικεφαλής της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και των μελών, ήταν το ζήτημα του προπονητή Ζεσουάλδο Φερέιρα, χωρίς ωστόσο κάποιος να εκφράσει ευθεία αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Πορτογάλου.

«Ο Παναθηναϊκός έχει προβλήματα και τρέχαμε να πάρουμε άδεια, να κλείσουμε παίκτες, να τους πληρώσουμε. Αν είχαμε καλύτερους παίκτες και καλύτερο προπονητή, θα ήμασταν καλύτεροι. Αυτή τη στιγμή, πολεμάμε με τα μέσα που έχουμε», τόνισε ο Γιάννης Αλαφούζος.