Η ΑΕΚ εκπέμπει S.O.S

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2012 14:36
Η ΑΕΚ εκπέμπει S.O.S

Η χάρη της ΑΕΚ έφτασε μέχρι την Γαλλία, όπου κυριακάτικο δημοσίευμα της «L’ Equipe», έκανε λόγο για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική ομάδα.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «L’ Equipe», έχοντας την φωτογραφία του Μιχάλη Παυλή στο κείμενο, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η κρίση είναι μεγάλη στην ΑΕΚ. Τελευταία στο πρωτάθλημα με μία μόνο νίκη σε οχτώ αγωνιστικές, η ομάδα που είναι έντεκα φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας υφίσταται τις συνέπειες των τεράστιων οικονομικών δυσκολιών της και του χρέους των 30 εκατ. ευρώ.

Για να προετοιμαστεί για το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό αυτό το βράδυ η ΑΕΚ δεν είχε καν τα χρήματα για να πληρώσει το ξενοδοχείο στο οποίο αποσύρεται η ομάδα πριν από τους αγώνες της. Μετά την προπόνηση οι ποδοσφαιριστές αποσύρθηκαν στα σπίτια τους. Το πρωί οι Αθηναίοι οφείλουν να συναντηθούν στο ξενοδοχείο για να πάρουν όλοι μαζί πρωινό. Ο Εβαλντ Λίνεν, Γερμανός προπονητής της ομάδας, δεν έκρυψε το λόγο για τον οποίο έγινε αυτό: Ο μόνος στόχος είναι να εξοικονομήσουμε χρήματα».

Ο ελληνικός αθλητισμός βρίσκεται σε δυσχερή θέση εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και αυτό το έχουν αντιληφθεί πλέον και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, και οι αναφορές σε άρθρα τους γίνονται ολοένα και συχνότερες.