Το στάδιο «Millennium» αποφέρει έσοδα 155 εκατ. ευρώ στην Ουαλία!

Global Sports Business Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013 12:31
Το στάδιο «Millennium» αποφέρει έσοδα 155 εκατ. ευρώ στην Ουαλία!

"MONO ΣTO S&B" Το στάδιο «Millenium» αποδεικνύεται ως ένα από τα πιο κερδοφόρα για την χώρα της Ουαλίας, καθώς αποφέρει έσοδα ύψους 155 εκατ. ευρώ, ενώ προσφέρει 2.500 θέσεις εργασίας!

Ζωτικής σημασίας είναι το στάδιο «Millennium» για την οικονομική κατάσταση της Ουαλίας.

Το στάδιο -που χτίστηκε το 1999- είχει συμπεριληφθεί στο ποδοσφαιρικό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο, ενώ αναμένεται να διαδραματίσει ρόλο στην διοργάνωση του Euro 2020 που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά σε περισσότερες από μία χώρες.

Το «Milenium» ανήκει στην  Ουαλική Ομοσπονδία Ράγκμπι (WRU), ενώ σε μία έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της πριν 6 χρόνια, διαπιστώθηκε πως αποφέρει κέρδη ύψους 120 εκατ. ευρώ ετησίως.

Τα λόγια του υπουργού της ουαλικής κυβέρνησης, Carwyn Jones, είναι χαρακτηριστικά της χρησιμότητας του σταδίου:

«Η έκθεση δείχνει τη σημασία των σημαντικών γεγονότων στην οικονομική ανάπτυξη και την αναγέννηση των πόλεων καθώς και των περιοχών υποδοχής, ενώ καταδεικνύει το ρόλο που διαδραματίζει το Millennium Stadium στην επίτευξη αυτού του στόχου. Το γήπεδο αυτό αποτελεί βασικό συστατικό της Ουαλίας, παρέχοντας την κατάλληλη υποδομή για να υποδεχθεί μεγάλα γεγονότα, ενώ στοχεύει στην προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών από το εξωτερικό. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το Millennium Stadium, το οποίο μπορεί να καταστήσει την Ουαλία ως μια σύγχρονη και δυναμική χώρα».

Η μέση κατά κεφαλήν δαπάνη των ξένων επισκεπτών από το Ηνωμένο Βασίλειο κυμαίνεται από 230 έως 440 ευρώ, ενώ για τον ντόπιο πληθυσμό σε 64 ευρώ. Ακόμη, η έρευνα έδειξε πάνω από το 1/4 των επισκεπτών προέρχονται από μακρινές σε σχέση με την Ουαλία γεωγραφικές περιοχές.

Το «Millennium» προσελκύει κάθε χρόνο 770.000 επισκέπτες, ενώ καλύπτει πληθώρα εκδηλώσεων, από αγώνες ράγκμπι, μέχρι συναυλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το «Millennium» ή αλλιώς Εθνικό Στάδιο της Ουαλίας, βρίσκεται στην πρωτεύουσα της χώρας, το Κάρντιφ. Ήταν -μεταξύ άλλων- το γήπεδο που διεξαγόταν ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας από το 2001 ως το 2006, καθώς και του αγγλικού Λιγκ Καπ από το 2001 ως το 2007, μια περίοδος που ανακατασκευαζόταν το Γουέμπλεϊ.

Το στάδιο «Millennium», άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του στις 26 Ιουνίου 1999, ενώ στοίχισε 144 εκατ. ευρώ, με την χωρητικότητά του να ανέρχεται σε 74.500 θέσεις.