Ανανέωση συνεργασίας Τσέλσι-Samsung

Marketing Sports Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012 16:00
Ανανέωση συνεργασίας Τσέλσι-Samsung

Η Τσέλσι, ανακοίνωσε πως η Samsung θα είναι και φέτος η κύρια χορηγός στη φανέλα της. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν για επιμήκυνση της συνεργασίας τους μέχρι τη σεζόν 2014-2015.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης με επίσημη ανακοίνωση ανέφεραν τα παρακάτω: «Η Samsung εξάσκησε το δικαίωμα της να παρατείνει τη συμφωνία μας και να παραμείνει βασικός υποστηρικτής μας μέχρι τέλη Μαίου 2015». Οι «μπλε», αρνήθηκαν να σχολιάσουν το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας, παρόλο που πηγές αναφέρουν πως το ποσό της χορηγίας ανέρχεται πλέον στα 18 εκατ. ευρώ ανά σεζόν.

Η πρώτη επαφή μεταξύ Τσέλσι και Samsung έγινε το 2005 με συμβόλαιο που εξασφάλιζε στην ομάδα 11 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Το 2010, το ποσό ανέβηκε στα 15 εκατομμύρια ευρώ και παρά το εντυπωσιακό νούμερο, η Τσέλσι βρίσκεται χαμηλά στη λίστα με τις πλουσιοπάροχα χορηγούμενες ομάδες.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τον Ιούλιο, ανακοίνωσε πως ο νέος σπόνσορας στη φανέλα της θα είναι η Chevrolet και το ποσό της συμφωνίας ανέρχεται στις 357 (!) εκατομμύρια λίρες για επτά έτη, συμφωνία που λήγει το 2015. Στις εντυπωσιακές χορηγίες, συμπεριλαμβάνονται αυτή της Standard Chartered στη Λίβερπουλ (80 εκατομμύρια λίρες για τέσσερα έτη) και της Etihad Airways στην Μanchester City που περιέχει και γηπεδική χορηγία (400 εκατομμύρια λίρες για 10 χρόνια).