Οκτώ οι ενδιαφερόμενοι για τον ΟΠΑΠ! 

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012 12:14
Οκτώ οι ενδιαφερόμενοι για τον ΟΠΑΠ! 

Οκτώ οι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ. Εντός των επόμενων ημερών η απόφαση για τις εταιρείες που πληρούν τα κριτήρια.

Στους υποψήφιους περιλαμβάνονται οι ακόλουθες οκτώ εταιρείες και κοινοπραξίες: BC Partners, Emma Delta ltd (κεφάλαιο το οποίο διαχειρίζεται η Emma Delta Management Ltd με κύριους μετόχους τους Jiri Smejc (66,7%) και Γιώργο Μελισσανίδη (33,3%), η κοινοπραξία των εταιρειών Gauselmann AG (55%), Playtech Ltd (41%) και Helvason Ltd (4%), η κοινοπραξία των εταιρειών Intralot Holdings Luxemburg S.A. (34%) και Intralot Investments Ltd (66%), Primrose Treasure Limited, θυγατρική της εταιρείας Fosun international, Third Point LLC, Texas Pacific Group Capital και Triple Five World Group Properties Limited.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Ιωάννης Εμίρης, σημείωσε σχετικά με το διαγωνισμό: «Είμαστε ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση της επενδυτικής κοινότητας και την εμπιστοσύνη της στη χώρα, παρά τη δύσκολη συγκυρία. O αριθμός και η ποιότητα των επενδυτικών προτάσεων δείχνει εμπιστοσύνη στις διαδικασίες του ΤΑΙΠΕΔ».

Αυτές είναι οι εταιρείες που διεκδικούν το 33% του ΟΠΑΠ και τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει η αξιολόγηση των προτάσεων μέσα από την οποία, οι επενδυτικοί όμιλοι που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, θα περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.