Μουντιάλ 2014: Οκτώ μεγάλοι χορηγοί, πληρώνουν 438 εκατ. ευρώ, για να διαφημιστούν

Global Sports Business Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014 12:17
Μουντιάλ 2014: Οκτώ μεγάλοι χορηγοί, πληρώνουν 438 εκατ. ευρώ, για να διαφημιστούν

ΜΟΝΟ ΣΤΟ «S&B»: Το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα για το αθλητικό μάρκετινγκ. Θέλοντας να εκμεταλλευτούν την εμπορικότητα του, οκτώ μεγαλοι χορηγοί θα πληρώσουν το ποσό των 438 εκατ. ευρώ στο τηλεοπτικό δίκτυο Globo TV για διαφημιστικό χρόνο κατά την διάρκεια των αγώνων και των συναφών, με την διοργάνωση, μεταδόσεων.

Το Globo TV (βρίσκεται στην λίστα με τις 50 εταιρείες που θα επηρεάσουν περισσότερο τον παγκόσμιο αθλητισμό το 2014) είναι το μεγαλύτερο βραζιλιάνικο τηλεοπτικό δίκτυο και είναι αυτό που έχει αναλάβει την τηλεοπτική μετάδοση του Μουντιάλ. Το γεγονός αυτό φέρνει στο δίκτυο δεκάδες διαφημιστικές προτάσεις για την διάρκεια του ενός μήνα που θα κρατήσει η διοργάνωση. Το μεγαλύτερο κομμάτι του διαφημιστικού χρόνου εξασφάλισαν οι εταιρείες Coca-Cola, Banco Itau, Johnson & Johnson, Hyundai, Nestle, AmBev (μεγαλύτερη ζυθοποιεία στην Λατινική Αμερική), Oi (κολοσσός των τηλεπικοινωνιών) και Magazine Luiza (ιστοσελίδα λιανικής πώλησης), πληρώνοντας περίπου 55 εκατ. ευρώ έκαστη.

Αυτό το ποσό τους εξασφαλίζει ένα μίνιμουμ 1.120 διαφημιστικών εισαγωγών. Αυτές περιλαμβάνουν 451 τηλεοπτικά σποτ 30 δευτερολέπτων, εκατοντάδες γρήγορες αναφορές όταν οι τηλεοπτικοί σχολιαστές μιλούν για το τουρνουά, 359 βινιέτες καθώς και διαφημίσεις 5 δευτερολέπτων που θα περιλαμβάνουν τέσσερις χορηγούς ταυτόχρονα και θα μεταδίδονται στην αρχή και το τέλος των αναμετρήσεων.

Όλο αυτό το εγχείρημα φέρνει μεγάλο φόρτο εργασίας και στις εταιρείες διαφημιστικών παραγωγών. Αυτές θα πρέπει να φτιάξουν αρκετές νέες διαφημίσεις για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού και να το κρατούν σε εγρήγορση. Εξάλλου κανείς δεν θέλει να δει 451 φορές την ίδια διαφήμιση.