ΑΕΚ: Τελευταία στο πρωτάθλημα, πρώτη στα εισιτήρια!

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012 12:44
ΑΕΚ: Τελευταία στο πρωτάθλημα, πρώτη στα εισιτήρια!

Μπορεί η ΑΕΚ να πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας της, όμως ο κόσμος συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό της.

 Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με τις χειρότερες προϋποθέσεις για την «Ένωση», καθώς αποχώρησαν οι περισσότεροι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές που διέθετε η ομάδα με αποτέλεσμα το ρόστερ να αποτελείται, πλέον, από νεαρούς παίκτες δίχως εμπειρίες.

Η μία ήττα διαδέχεται την άλλη και η ΑΕΚ βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας με συγκομιδή μόλις 5 πόντους. Το γεγονός αυτό, δεν φαίνεται να εμποδίζει τους φίλους της ομάδας απ’ το να πάνε στο γήπεδο και να συνεισφέρουν όπως μπορούν κι αυτοί στην προσπάθεια που κάνει ο δικέφαλος για να ξεπεράσει τα προβλήματα που τον ταλανίζουν χρόνια τώρα.

Μετά από 5 εντός έδρας αγώνες, η ΑΕΚ έχει κόψει 54.054 εισιτήρια, με μέσο όρο προσέλευσης 10.811.

Σε απόλυτους αριθμούς, οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται στην 3η θέση όσον αφορά την πώληση εισιτηρίων, πίσω από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, όμως πρόκειται για ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και διαθέτουν οικονομική σταθερότητα, σε αντίθεση με την ΑΕΚ.

Όμως,  η ομάδα της ΑΕΚ παρουσιάζει την μεγαλύτερη αύξηση του μέσου όρου εισιτηρίων από κάθε άλλη ομάδα της Σούπερ Λιγκ.

Συγκριτικά με πέρσι, παρουσιάζει την μεγαλύτερη αύξηση προσέλευσης φιλάθλων κατά 48%, ποσοστό εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς την πτωτική πορεία της ομάδας. Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο ο μέσος αριθμός φιλάθλων που προσέλκυε στους εντός έδρας αγώνες της, ήταν 7.318.

Η στάση των φιλάθλων της «Ένωσης», αποδεικνύει ότι το κριτήριο για να παρακολουθήσει κάποιος την αγαπημένη του ομάδα δεν είναι απαραίτητα οι νίκες και η καλή απόδοση, αλλά η ανιδιοτελής αγάπη προς τον σύλλογο και η πίστη του για ένα καλύτερο αύριο.