Σεμινάριο για ποδοσφαιρικούς συλλόγους στο Εδιμβούργο από την EFPL

Global Sports Business Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012 11:39
Σεμινάριο για ποδοσφαιρικούς συλλόγους στο Εδιμβούργο από την EFPL

To Financial Fair Play της ΟΥΕΦΑ, έχει προκαλέσει πανικό σε αρκετές ποδοσφαιρικές ομάδες οι οποίες δείχνουν απροετοίμαστες για τόσο αυστηρούς οικονομικούς ελέγχους.

Εκπρόσωποι από όλα τα πρωταθλήματα, θα συζητήσουν για τα παραπάνω στην Ευρωπαϊκή επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου (EPFL) σε σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο μήνα στο Εδιμβούργο.

Οι ευρωπαϊκές λίγκες σκοπεύουν να χαράξουν τις δικές τους πολιτικές πάνω στους οικονομικούς ελέγχους και στα ιδιοκτησιακά καθεστώτα με σκοπό να καταφέρουν να συμμορφωθούν στις προσταγές της ΟΥΕΦΑ.

 H EPFL, με ανακοίνωσή της τόνισε: «Τις τελευταίες δεκαετίες, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο επεκτάθηκε σε παγκόσμιες διαστάσεις, μέσω της ελκυστικότητας του και των παθιασμένων φιλάθλων. Πλεόν τα έσοδα είναι μεγάλα απο τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγούς και επενδυτές. Παρόλα αυτά, τα έξοδα αυξάνονται και αυτά ραγδαία με υψηλούς μισθούς παικτών, ατζέντηδων και φόρων οδηγώντας έτσι συλλόγους σε οικονομικό αδιέξοδο».

Παράλληλα, η ΕFPL ανέφερε πως η παγκόσμια και ευρωπαϊκή οικονομική κρίση, αναπόφευκτα επηρέασε και το ποδόσφαιρο, ενώ προτείνει μηχανισμούς επίβλεψης που θα κρατάνε τα οικονομικά των συλλόγων σε στάνταρ επίπεδα.

Το σεμινάριο στο Εδιμβούργο είναι μόνο η αρχή καθώς θα ακολουθήσει σειρά από σεμινάρια πάνω στην οικονομική διαχείριση.