Προς επανεξέταση το καθεστώς λειτουργίας του ΟΠΑΠ Κύπρου

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 21:57
Προς επανεξέταση το καθεστώς λειτουργίας του ΟΠΑΠ Κύπρου

Το γεγονός πως η ΟΠΑΠ ΑΕ Ελλάδος, έχει περισσότερα έσοδα από αυτά της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρατήρησε η Επιτροπή Νομικών της Κυπριακής Βουλής.

Η αρμόδια επιτροπή, συζήτησε τη λειτουργία του οργανισμού στην Κύπρο ενώ ο πρόεδρος Ιωνάς Νικολάου, σημείωσε πως τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, διεξάγονται στην Κύπρο, χωρίς κάποιον έλεγχο.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Νικολάου δήλωσε: «Σήμερα τα έσοδα είναι κατά 75% τουλάχιστον έσοδα ιδιωτών, και μόνο το 25% ανήκει στο ελληνικό κράτος. Στους προσεχείς 3-4 μήνες πολύ πιθανόν ο ΟΠΑΠ να ανήκει κατά 95% ή εξ ολοκλήρου σε ιδιώτες».

Ο Ιωνάς Νικολάου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις επιλογές που υπάρχουν για τη λειτουργία του ΟΠΑΠ στην Κύπρο. Αρχικά είναι πιθανή η κατάργηση της διακρατικής συμφωνίας με την Ελλάδα και η ένταξη του στοιχήματος του ΟΠΑΠ στον Περί Στοιχήματος Νόμο. Σε δεύτερο σενάριο, υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης της διακρατικής συμφωνίας, με την εισαγωγή μιας σειράς νομοθετικών διατάξεων και τέλος η τροποποίηση κυρωτικού Νόμου, ώστε να συμπληρωθεί με διατάξεις, που μπορούν να επιτρέψουν κάποιο έλεγχο.