Γ. Αλαφούζος: Πίστη στη λαϊκή βάση, για το μέλλον της ομάδας

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012 14:51
Γ. Αλαφούζος: Πίστη στη λαϊκή βάση, για το μέλλον της ομάδας

Συνέντευξη τύπου έδωσε πριν λίγη ώρα ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, μιλώντας μεταξύ άλλων για τον Ζ.Φερέιρα, για τα οικονομικά σχέδια και την αυξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ο Γ. Αλαφούζος, σχολιάζοντας την αλλαγή προπονητή, ανέφερε πως η κακή κατάσταση της ομάδας δεν είναι αποκλειστική ευθύνη του Ζ. Φερέιρα αλλά αποτέλεσμα κακών συγκυριών.

Αναφερόμενος στα οικονομικά σχέδια της ομάδας, σημείωσε: «Θα πρέπει να ρυθμιστούν τα χρέη του ΠΑΟ,  να προσαρμοστεί στα δεδομένα και να φτιάξει μια ομάδα με ακόμα πιο δύσκολες συνθήκες. Ανέλαβα γιατί κανείς άλλος δεν ήθελε να πάρει το βάρος της ευθύνης σε μια ομάδα χρεωμένη, που έχει πάρα πολλά προβλήματα. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα μεγάλη και θα τη φτιάξουμε με τον τρόπο που σας είπα. Με τις ακαδημίες και την ιστορία μας.»

Τόνισε ταυτόχρονα πως ο ΠΑΟ, δεν έχει ανάγκη από επενδυτές, καθώς η Παναθηναϊκή Συμμαχία και η λαϊκή βάση μπορεί να δώσει ανεξαρτησία στην ομάδα.
Σχετικά με τις φήμες περί μειώσεις συμβολαίων, ο Γ. Αλαφούζος είπε: «Κάποια στιγμή θα βρεθούμε στην κατάσταση να μπορούμε να πληρώνουμε μόνο αυτά που έχουμε. Αυτό μπορεί να γίνει είτε πιο ήπια, είτε πιο απότομα. Αν δεν υπάρχουν έσοδα και κριθεί ότι πρέπει να γίνουν διακοπές συμβολαίων, αυτό θα γίνει. Πρώτη προτεραιότητα είναι η οικονομική επιβίωση. Τα χρήματα που υπάρχουν δεν φτάνουν ούτε για τώρα. Αυτή τη στιγμή έχουμε χρέη που είναι υπερήμερα. Έχουν εξαντληθεί και οι λογικοί χρόνοι. Όμως ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Οι πιστωτές μας κάνουν υπομονή. Το ότι κινδυνεύει ο ΠΑΟ σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να γίνουν πιο βίαια και πιο απότομα πράγματα. Ο ΠΑΟ είναι δυνατός και θα επιβιώσει».

Τέλος, για την πιθανότητα νέας αύξησης κεφαλαίου, μετά την ατυχή πρώτη προσπάθεια: «Μετά την αποτυχία, δεν μπορώ να πω τίποτα. Θα μιλήσουμε με ανθρώπους, θα μιλήσω και εγώ με επιχειρηματίες που είναι φίλαθλοι του ΠΑΟ, θα απευθυνθούμε και στον κόσμο. Κάτι θα κάνουμε, κάτι θα μαζέψουμε».