Το Μπακού, ξεκινά τα τεστ με την Ρυθμική Γυμναστική

Global Sports Business Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014 10:23
Το Μπακού, ξεκινά τα τεστ με την Ρυθμική Γυμναστική

Το Μπακού προετοιμαζόμενο για την μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού αθλητισμού, καθώς τον Ιούνιο του 2015 θα φιλοξενήσει τους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες όλων των αθλημάτων (όπως γίνεται σε Αμερική, Ασία κι Αφρική), κάνει μια σειρά από καθοριστικά test event και φέτος.

Ετσι μετά αγώνες, βόλεϊ, ταεκβοντό, άρσης βαρών και πάλης, ή και την ενόργανη Γυμναστική, που διοργάνωσε ήδη από πέρυσι, φέτος ετοιμάζεται για το Ευρωπαίκό πρωτάθλημα της Ρυθμικής Γυμναστικής, που θα γίνει στις 13-15 Ιουνίου. Μάλιστα θα είναι και διπλό τεστ για το εν λόγω άθλημα, αφού το Μπακού, που παίρνει κάθε τρεις και λίγο μεγάλες διοργανώσεις, θα κάνει και το Παγκόσμιο της Ρυθμικής το 2019.

Συνολικά στην πλούσια από πετρελαϊκά κοιτάσματα, αλλά και φυσικό αέριο πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, το Μπακού, που είχε θέσει υποψηφιότητα και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020, θα μετάσχουν 258 αθλήτριες από 33 χώρες της Ευρώπης, που καλλιεργούν σε τοπ επίπεδο το αγώνισμα.

Μεταξύ των χωρών αυτών θα είναι ασφαλώς και οι τρεις τοπ χώρες, που πρωταγωνίστησαν πέρυσι στην Αυστρία, ήτοι η Ρωσία, η Ουκρανία και η Λευκορωσία. Πέρα από το Αζερμπαϊτζάν, που ανεβαίνει σταθερά στην Ρυθμική Γυμναστική, θα είναι παρούσες ακόμη οι εξής χώρες: Ανδόρα, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Ελλάδα, Ελβετία, Τσεχία, Ισπανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γεωργία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Μολδαβία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σερβία, Σλοβακία και Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι αποστολές θα μείνουν στο Αθλητικό χωριό, το οποίο θα είναι πανέτοιμο για να τους φιλοξενήσει, όπως και στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες το 2015. Με λίγα λόγια θα είναι ένα τεστ τόσο για το αγωνιστικό μέρος, όσο και για ότι έχει να κάνει με την στέγαση, την διατροφή κι ασφαλώς την ασφάλεια και την μετακίνηση.

Οι αγώνες της Ρυθμικής Γυμναστικής θα γίνουν στο νεόδμητο NGA (National Gymnastics Arena), το οποίο εξωτερικά είναι μια σκέτη ζωγραφιά, μια πινελιά, που πιστοποιεί κι αυτό το άθλημα, για το οποίο φτιάχτηκε και θα φιλοξενήσει αυτό το καλοκαίρι, την Ρυθμική Γυμναστική.