Αχαρναϊκός: 180.000 ευρώ το άνοιγμα - Μόλις 50.000 ευρώ θα δώσει ο Δήμος

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012 17:03
Αχαρναϊκός: 180.000 ευρώ το άνοιγμα - Μόλις 50.000 ευρώ θα δώσει ο Δήμος

Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκεται ο Αχαρναϊκός, που αναζητά επειγόντως 180.000 ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες του. Ο Δήμος Αχαρνών θα συνδράμει με 50.000 ευρώ, τάσεις φυγείς του προέδρου Γιάννη Σουρτζή.

Η ομάδα του Μενιδίου τα βρίσκει «σκούρα» μπροστά στα τεράστια οικονομικά προβλήματα, που τη μαστίζουν.

Οι άνθρωποι της περιοχής κάνουν έκκληση προς κάθε επιχειρηματία και κάτοικο Αχαρνών να στηρίξει οικονομικά, αλλά και με την παρουσία του στους αγώνες, τον Αχαρναϊκό, ώστε ο σύλλογος να βγει άμεσα από το τέλμα.

Οι ανάγκες του σωματείου έχουν αυξηθεί και το οικονομικό άνοιγμα ανέρχεται στις 180.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, στο Δημοτικό Συμβούλιο που διεξήχθη, αποφασίστηκε ο Δήμος Αχαρνών να συνδράμει με το ποσό των 50.000 ευρώ, καθώς μεγαλύτερη χρηματοδότηση θεωρείται πάνω από τις υπάρχουσες δυνάμεις του.

Στον Αχαρναϊκό περίμεναν μεγαλύτερη χρηματοδότηση από το Δήμο, ωστόσο κατέστη σαφές ότι οι 50.000 ευρώ αποτελούν ταβάνι.

Ο πρόεδρος της ομάδας του Μενιδίου, Γιάννης Σουρτζής, βλέποντας την κατάσταση να επιδεινώνεται με τον καιρό, έχει ήδη αρχίσει να σκέφτεται το ενδεχόμενο παραίτησης.

Ωστόσο, ο κ. Σουρτζής δεν θέλει να αφήσει οικονομικές εκρεμμότητες στο τέλος του χρόνου, όπου και χρονολογείται η πιθανότερη περίοδος παραίτησης.

Ο Γιάννης Σουρτζής αποτελεί τον βασικό χρηματοδότη του Αχαρναϊκού και η περίπτωση φυγής του, θα κάνει ακόμη χειρότερη την κατάσταση, καθώς οι κάτοικοι Αχαρνών δεν δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το σύλλογο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι περίπου 50-100 άτομα μόνο πηγαίνουν στους εντός έδρας αγώνες του «τριφυλλιού», με τους ανθρώπους της ομάδας να εμφανίζονται απογοητευμένοι από το γεγονός αυτό, που συμβαίνει σε έναν Δήμο περίπου 150.000 κατοίκων.

Επίσης, ο Δήμαρχος, Σωτήρης Ντούρος, ξεκαθάρισε πως από την επόμενη σεζόν, δεν θα γίνεται διαχωρισμός των αθλητικών σωματείων και ανάλογα θα γίνονται οι επιχορηγήσεις.

Αυτό καθιστά απαραίτητη τη δραστηριοποίηση των επιχειρηματιών, καθώς και των κατοίκων των Αχαρνών, για να μπορέσει η ομάδα να σταθεί στα πόδια της.

«Έχω την θέληση να βοηθήσω όσο μου αναλογεί ως το τέλος της χρονιάς. Πρέπει να πληρώσουμε τους παίκτες, που απέχουν από τις προπονήσεις, και τον προπονητή. Όταν έβαλα χρήματα, όλοι οι άλλοι εξαφανίστηκαν. Ομαδικά, με πρωτεργάτη τον Δήμο και τον Δήμαρχο, πρέπει να στηρίξουμε τον Αχαρναϊκό, για να γίνει όπως τον ονειρευόμαστε. Για φέτος, πρέπει να εξασφαλίσουμε μαζί με τον Δήμο, την πληρωμή των ποδοσφαιριστών, που παρ' ότι απλήρωτοι βρίσκονται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας», τόνισε ο πρόεδρος του Αχαρναϊκού, Γιάννης Σουρτζής.

Στο μεταξύ, οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, ποδοσφαιριστές του Αχαρναϊκού αντιμετωπίζουν βιοπορίστικό πρόβλημα.

Οι άνθρωποι του Αχαρναϊκού αναζητούν άμεσες λύσεις, για να επιστρέψει η υγεία στο εσωτερικό της ιστορικής ομάδας του Μενιδίου.