Ολυμπιακοί Αγώνες 2004: Κόστισαν 8,5 δισ. - Διχάζει η Οργανωτική Επιτροπή

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012 09:48
Ολυμπιακοί Αγώνες 2004: Κόστισαν 8,5 δισ.  - Διχάζει η Οργανωτική Επιτροπή

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες κόστισαν περίπου 8,5 δισ. ευρώ στο ελληνικό κράτος, σύμφωνα με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ερώτηση για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων είχαν κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, καθώς και οι βουλευτές του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Παπαδημούλης και Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Πεποίθηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ όπως και των βουλευτών του, είναι ότι τα υπερβολικά υψηλά ποσά που δαπανήθηκαν για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, σχετίζονται με την εκτόξευση του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Σταϊκούρας, το κόστος των Αγώνων έφτασε τα 8,5 δισ. ευρώ. Στο ποσό αυτό, συμπεριλαμβάνονται και οι δαπάνες της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004».

Τίθεται, όμως, ένα ζήτημα σε αυτό το σημείο. Παρατηρείται μία διάσταση απόψεων, καθώς ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει πόρισμα ελέγχου από το ελεγκτικό συμβούλιο της ΓΓΑ όσον αφορά στην Οργανωτική Επιτροπή.

Ο κ. Ιωαννίδης προσθέτει, ότι για την φύλαξη των ολυμπιακών εγκαταστάσεων δαπανήθηκαν 4,8 εκατ. ευρώ, ενώ για την συντήρησή τους 28,7 εκατ. ευρώ.