Επένδυση 130 εκατ. ευρώ του Μανσούρ

Global Sports Business Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012 18:39
Επένδυση 130 εκατ. ευρώ του Μανσούρ

Υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο χαρίζει ο Μανσουρ στη Μάντσεστερ Σίτι.

Οι "πολίτες" μπορούν σαφώς να αισθάνονται  περήφανοι για την ανανεωμένη τα τελευταία χρόνια ομάδα τους, για τα μεγάλα ονόματα που έχουν φορέσει τη φανέλα τους και φυσικά για τον τίτλο των πρωταθλητών Αγγλίας του 2012. Ωστόσο, ο Σεΐχης Μανσούρ, που έχει στα χέρια του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας, ετοιμάζεται για νέες μεγάλες επενδύσεις. 

Ο λόγος για το νέο προπονητικό κέντρο που χτίζεται για την Μάντσεστερ Σίτι. Οι εργασίες όχι απλώς έχουν ξεκινήσει, αλλά και προχωρούν με δαιμονιώδεις ρυθμούς. Το "Carrington Training Centre" θα βρίσκεται στο Κάρινγκτον του Νότιου Τράφορντ πάρα πολύ κοντά στο προπονητικό κέντρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Θα περιλαμβάνει 17 (!) γήπεδα, με το ένα να ανήκει στη δεύτερη ομάδα των "πολιτών" και να είναι χωρητικότητας 7.000 θέσεων. Παράλληλα, στο νέο "σπίτι" της Σίτι θα υπάρχει ειδικό εργοφυσιολογικό εργαστήριο υψίστων προδιαγραφών για την αποκατάσταση των τραυματισμών και τις γενικότερες μελέτες κι εξετάσεις για τους ποδοσφαιριστές.

Ο Σεΐχης, έχοντας φυσικά και την ευχέρεια να το κάνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα δαπανήσει περίπου 130 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά της έκτασης των 323.000 τ.μ., την απαλλοτρίωση και την κατασκευή του κέντρου.

Μία τεράστια επένδυση από τον ιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Σίτι, που δέχτηκε σκληρή κριτική για την πολιτική που ακολουθεί έχοντας στα χέρια του το "τιμόνι" της ομάδας. Ο Άραβας δίνει με αυτόν τον τρόπο τις δικές του απαντήσεις, δείχοντας διατεθειμένος να χτίσει το μέλλον της Σίτι με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και προδιαγραφές.