Ζητείται χρηματοδότης!

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012 19:12
Ζητείται χρηματοδότης!

Ο Δήμος Αθηναίων αναζητεί χρηματοδότη για τη Διπλή Ανάπλαση σε Βοτανικό και Λ.Αλεξάνδρας

Με μεγάλη προθυμία ο Δήμος Αθηναίων περιμένει οποιονδήποτε χρηματοδότη επιθυμεί να αναλάβει το μεγάλο και χρόνιο ζήτημα της Διπλής Ανάπλασης. Ο Δήμος... τρέμει στην ιδέα της ματαίωσης των έργων καθώς το δημόσιο κόστος θα είναι απίστευτα υψηλό, ιδιαίτερα εν καιρώ οικονομικής κρίσης και... Τρόικα, καθώς θα κληθεί να αποζημιώσει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, την Τεχνική Εταιρεία του Μπάμπη Βωβού, ενώ δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται και οι καταβολές για τις απαλλοτριώσεις στην περιοχή του Ελαιώνα. Επομένως, το να μη βρεθεί επενδυτής και να ακυρωθούν οριστικά τα έργα θα σημάνει την καταστροφή για το Δήμο Αθηναίων.

Με βάση αυτό και δεδεομένου ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αδυνατεί να αναλάβει την ανέγερση του γηπέδου, ο Δήμος ποντάρει στις επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ και στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ως γνωστόν, η δημιουργία του νέου γηπέδου του ΠΑΟ και των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη προβλέπεται να συνοδευτεί από αστικά έργα στον Ελαιώνα και τους Αμπελοκήπους. Το ΥΠΕΧΩΔΕ είναι προφανώς αδύνατο να καταβάλει τα χρήματα που απαιτούνται και γι' αυτό ο Δήμος έχει προχωρήσει σε συμφωνία με το ΥΠΕΚΑ για να αποδεσμευτούν κεφάλαια από το πρόγραμμα JESSICA -τα χρήματα του οποίου διαχειρίζεται η Εθνική Τράπεζα- της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν τα αστικά έργα.

Στο αποκλειστικό κομμάτι του ποδοσφαιρικού χώρου, ο Παναθηναϊκός με την υπάρχουσα οικονομική του κατάσταση είναι φυσικό να μην μπορεί να αναλάβει την ανέγερση, με αποτέλεσμα ο Δήμος να ανοίγει την πόρτα σε ιδιώτες που θα έχουν κέρδος από την επένδυση, καθώς το να προχωρήσει ο ίδιος στο χτίσιμο είναι εκ των πραγμάτων δύσκολο.

Απαιτείται σαφώς η συναίνεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία θα νοικιάσει το γήπεδο, ενώ αμφίβολο θεωρείται το εάν θα μπορέσει το "τριφύλλι" να το χρησιμοποιήσει ως έδρα του.

Εφόσον βρεθεί ο ιδιώτης που θα αναλάβει την ανέγερση του γηπέδου, ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μαζί με τον Δήμο Αθηναίων και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ώστε να συζητηθούν οι όροι της συμφωνίας (εάν αυτή υπάρξει). Το ετήσιο ενοίκιο αναμένεται να κυμαίνεται περί τα 3-4 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ηγέτης της Παναθηναϊκής Συμμαχίας Γιάννης Αλαφούζος διατηρεί άριστες σχέσεις με το Δήμαρχο Αθηναίων Γεώργιο Καμίνη κι αυτό μόνο καλός οιωνός μπορεί να θεωρηθεί για τους "πράσινους", που εδώ και μία τετραετία γήπεδο ακούν και γήπεδο δε βλέπουν.