Πρόστιμο - μαμούθ 60 εκατ., σε Παρί και Μ.Σίτυ, επέβαλε η ΟΥΕΦΑ!

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014 23:07
Πρόστιμο - μαμούθ 60 εκατ., σε Παρί και Μ.Σίτυ, επέβαλε η ΟΥΕΦΑ!

Δεν χαρίστηκε η ΟΥΕΦΑ στους εμίρηδες και στους Σεϊχηδες από Κατάρ και Αμπού Ντάμπι κι έτσι προς εξορθολογισμό της έννομης μεταγραφικής τάξης, με βάση τους κανονισμούς που επιβάλλονται από το financial fair play, επέβαλε πρόστιμο - μαμούθ σε Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτυ, της τάξης των 60 εκατ. ευρώ, σε κάθε μία!

Αρχικά έφερναν αντιρρήσεις οι πετρελαιάδες  ιδιοκτήτες της Σίτυ, μέχρι που βρέθηκε και γι αυτούς ης συμβιβαστική λύση, ώστε ως πρωταθλητές Αγγλίας, να μην έχουν άλλες κυρώσεις (όπως αποκλεισμός από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια) κι έτσι πληρώνουν το πρόστιμο- μαμούθ, όπως και οι Καταριανοί της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακόμη, λόγω των αλόγιστων δαπανών και του αθέμιτου ανταγωνισμού, στον τομέα των μεταγραφών, οφείλουν να προσαρμοστούν και σε άλλες διατάξεις και να δηλώσουν για το «Τσάμπιονς Λιγκ» 21 επαγγελματίες παίκτες και όχι 25 που δήλωναν μέχρι τώρα.

Μαζί τους, αλλά με κατά πολύ λιγότερα ποσά, καλούνται να συμμορφωθούν με τους κανόνες της ΟΥΕΦΑ για το financial fair play κι άλλες 8 ομάδες της γηραιάς ηπείρου, μεταξύ των οποίων είναι και κάποιες ρωσικές (π.χ Ζενίτ). Σε όλες αυτές τις ομάδες απαγορεύτηκε από πλευράς ΟΥΕΦΑ να προβούν σε δαπανηρές μεταγραφές, ώστε να προσαρμοστούν στα κρατούντα δεδομένα και να μην ξεφύγουν από τους κανόνες δικαίου.

Μπορούν, όμως, να αυξήσουν και τους μισθούς στους υπάρχοντες παίκτες, κάτι που έκαναν πρώτοι απ΄όλους οι της Μπαρτσελόνα με τον Λίονελ Μέσι. Για να δούμε τι θα κάνουν στο εξής, αφού τόσο η Μάντσεστερ Σίτυ, όσο και η Παρί Σεν Ζερμέν, ετοιμάζονται να ..ξεφορτωθούν κάποια ακριβά συμβόλαια (Αγουέρο, Τζέκο, αλλά και Καβάνι, Bεράτι, Παστόρε κ.αλ.).