Στη Deutsche Telekom τα δικαιώματα του γερμανικού πρωταθλήματος μπάσκετ

Global Sports Business Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 13:44
Στη Deutsche Telekom τα δικαιώματα του γερμανικού πρωταθλήματος μπάσκετ

Η Deutsche Telekom, ο κρατικός γερμανικός κολοσσός των τηλεπικοινωνιών, ανακοίνωσε την απόκτηση των δικαιωμάτων μετάδοσης σε όλες τις πλατφόρμες των αγώνων της μπασκετικής Μπουντεσλίγκα (BBL).

Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές θα έχει τετραετή διάρκεια (μέχρι τη σεζόν 2017/18) και περιλαμβάνει τόσο τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης στο εσωτερικό της χώρας όσο και τα αντίστοιχα για το εξωτερικό. Στο πακέτο που απέκτησε η εταιρεία συμπεριλαμβάνονται όλα τα ματς της κανονικής διάρκεια και των πλέι-οφ καθώς και το All Star Game και διάφορα άλλα μικρότερης σημασίας τουρνουά.

Η Deutsche Telekom θα παρέχει τις αναμετρήσεις μέσω όλων των γνωστών μέσων, δηλαδή συνδρομητική τηλεόραση, διαδίκτυο καθώς και για κινητά και τάμπλετ. Όσον αφορά την ελεύθερη τηλεόραση θα παραχωρήσει μέσω κάποιου αντιτίμου ένα μέρος του πακέτου σε κάποιο τηλεοπτικό δίκτυο.

Η συμφωνία αυτή πιστοποιεί την γενικότερη άνοδο της Γερμανικής Λίγκας. Το πρωτάθλημα γίνεται όλο και πιο εμπορικό όχι μόνο στα όρια της χώρας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ιδιαίτερα με την πιο εντατική ενασχόληση της Μπάγερν, που από την φύση της δεν θα αρκεστεί στο να διεκδικεί μόνο εγχώριους τίτλους, αναμένεται να γίνει ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της «Γηραιάς Ηπείρου».