Η Fiat παραμένει βασικός χορηγός της Γιουβέντους με 17 εκ. ευρώ το χρόνο!

Marketing Sports Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2014 13:14
Η Fiat παραμένει βασικός χορηγός της Γιουβέντους με 17 εκ. ευρώ το χρόνο!

Σούπερ χορηγικό deal υπέγραψε η Γιουβέντους με την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat, η οποία θα συνεχίσει να διαφημίζεται μέσω της φανέλας της «Γηραιάς Κυρίας» μέχρι το 2021, έναντι 17 εκ. ευρώ ετησίως.

Η πορεία των δύο, εκ των κορυφαίων, ιταλικών οργανισμών είναι συνυφασμένη εδώ και σχεδόν 90 χρόνια, από όταν ο ιδρυτής της Fiat, Τζιοβάνελι Ανιέλι, ανέλαβε τις τύχες Γιουβέντους κάνοντας την τον πρώτο επαγγελματικό σύλλογο στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Σε διάφορες χρονικές περιόδους η εταιρεία αναλαμβάνει το ρόλο του βασικού χορηγού της Γιουβέντους προβάλλοντας μέσω της φανέλας της «μπιανκονέρο» φανέλας τις μάρκες των αυτοκινήτων που κατασκευάζει.

Αυτό συμβαίνει και από το 2012 και θα συνεχίζει να γίνεται μέχρι και τουλάχιστον το τέλος της σεζόν 2020/21. Η επιστροφή και διατήρηση της «Γιούβε» στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου (τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα) μετά την περιπέτεια που είχε με τον υποβιβασμό λόγω τιμωρίας έχουν εκτοξεύσει ξανά την εμπορικότητα της.

Έτσι, έφτασε η στιγμή να μετουσιώσει αυτή την άνοδο με ένα πολύ καλό χορηγικό συμβόλαιο. Αυτό ακριβώς της έδωσε η Fiat, που θα πληρώνει 17 εκ. ευρώ το χρόνο. Η τωρινή συμφωνία των δύο πλευρών, που θα συνεχιστεί την σεζόν 2014/15, αποφέρει στον σύλλογο 13 εκ. ευρώ. Τα τελευταία χρόνια μέσω τις διάσημης ασπρόμαυρης φανέλας διαφημίζονται τα αυτοκίνητα Jeep της αυτοκινητοβιομηχανίας Chrysler που ανήκει στην Fiat.