Επιστρέφουν στο χάντμπολ οι Σχολές Ξυνή

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014 13:43
Επιστρέφουν στο χάντμπολ οι Σχολές Ξυνή

Τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Ξυνή επιστρέφουν στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού χάντμπολ μέσω συνεργασίας με την ομάδα Δικέφαλος Αστέρας (ΔΙΚΕΑΣ) Νέας Ιωνίας.

Τα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ, που στα τέλη του προηγούμενου αιώνα υπήρξαν συνώνυμα του ελληνικού χάντμπολ διατηρώντας την άκρως επιτυχημένη ομάδα  «Αθλητικός Σύλλογος Σχολών ΞΥΝΗ», αποφάσισαν να επιστρέψουν στο σπορ, αυτή τη φορά μέσω μίας άλλης ομάδας, του ΔΙΚΕΑ.

Ο ΔΙΚΕΑΣ πέτυχε φέτος την άνοδο του στην Α1 Ανδρών, κατακτώντας το πρωτάθλημα στον Νότιο όμιλο της Α2 Ανδρών. Έτσι, η νέα ομάδα που πήρε σάρκα και οστά και θα φέρει το όνομα ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ Νέας Ιωνίας, θα αγωνίζεται στα «σαλόνια» του ελληνικού χάντμπολ.

Ένας λόγος που βοήθησε στην ολοκλήρωση του deal είναι πως επικεφαλής του ΔΙΚΕΑΣ είναι ο Μπάμπη Προδρομίδης, ο οποίος υπήρξε αθλητής της ομάδας των ΙΕΚ ΞΥΝΗ την εξαετία 1993-1999.

Ο πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ,κ. Σοφοκλής Ξυνής, δήλωσε σχετικά με την επιστροφή των Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ στο Χάντμπολ: «Η ομάδα ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ Νέας Ιωνίας ξεκίνησε λόγω της σχέσης μας με τον Μπάμπη Προδρομίδη, που του οφείλουμε πολλά από τη θητεία του στην Ομάδα Χάντμπολ Ανδρών του "Αθλητικού Συλλόγου Σχολών ΞΥΝΗ".O Μπάμπης Προδρομίδης αποτελεί ιστορικό πρόσωπο του Συλλόγου.

Πλέον, πιστεύουμε πως οι καταστάσεις έχουν ωριμάσει και έτσι πήραμε την απόφαση να ασχοληθούμε ξανά με ένα άθλημα που αγαπάμε πολύ.
Εννοείται πως πάντα βάζουμε υψηλούς στόχους: το πρωτάθλημα και το κύπελλο! Φυσικά, η ομάδα είναι νεοφώτιστη στην Α1 Ανδρών και στα πρώτα 1-2 χρόνια θα μπουν οι βάσεις για να πρωταγωνιστήσει.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ υποστηρίζει διαχρονικά το δίπολο «Αθλητισμός- Εκπαίδευση. Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε την Αθλητική Παιδεία και να δημιουργήσουμε "υγιείς" φιλάθλους. Αγαπάμε ιδιαίτερα το χάντμπολ, αλλά μέσω του χάντμπολ, θέλουμε να σταθούμε αρωγοί του Αθλητισμού γενικότερα. Να τονίσω σε αυτό το σημείο, πως είμαστε οι πρώτοι που διοργανώσαμε Κολεγιακούς Αγώνες Στίβου».