Η Άρσεναλ έκλεισε το οικονομικό έτος με αποθεματικά 220 εκατομμύρια ευρώ

Marketing Sports Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014 20:55
Η Άρσεναλ έκλεισε το οικονομικό έτος με αποθεματικά 220 εκατομμύρια ευρώ

Η  Αρσεναλ ανακοίνωσε με την ευκαιρία της νέας σεζόν, ότι κατά την τελευταία αγωνιστική περίοδο,  τελείωσε το  οικονομικό έτος της , με αύξηση περίπου 6.000.000 ευρώ, ενώ στο σύνολο της έχει αποθεματικά στο ταμείο της περί τις 173 εκατ. λίρες, ήτοι 220 εκατομμύρια ευρώ.


Οι κανονιέρηδες έκαναν γνωστό πως συγκριτικά με το 2013, είχαν άνοδο στον κύκλο εργασιών του τρέχοντος έτους μέχρι τα  383.000.000 ευρώ, έναντι των 356.000.000 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτά οφείλονται στην βελτίωση του εισοδήματος από τα τηλεοπτικά δικαιώματα , ρις νέες εμπορικές συμφωνίες που έκαναν, αλλά και στην κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας.


Στο  μεταξύ η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ αύξησε κατά 15,2 εκατομμύρια ευρώ τους μισθούς των παικτών, αφού κάλυψε την επέκταση των συμβολαίων παικτών, που ανανέωσαν τις συμβάσεις τους, όπως οι Θίο Γουόλκοτ, Αααρον Ράμσεϊ και Τζακ Γουϊλσιρ. Στο σύνολό τους τα συμβόλαια φθάνουν στο 55.7% των εσόδων του ποδοσφαιρικού τμήματος, που κυμαίνονται στα 211,4 εκατομμύρια ευρώ.


Αξίζει να σημειωθεί πώς για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η Αρσεναλ δεν μοσχοπούλησε κάποιον παίκτη της, όπως έκανε τις προηγούμενες σεζόν, ενώ αντίθετα πήρε τρεις σημαντικούς παίκτες, όπως ο Χιλιανός Αλέξις Σάντσεζ, ο Γάλλος αμυντικός Ματιέ Ντεμπισί και ο Αγγλος επιθετικός Ντάνι Γουέλμπεκ, που σίγουρα ανέβασαν κατά πολύ τις δαπάνες του συλλόγου.