Γιουβέντους και Goodyear μαζί για ακόμα τρία χρόνια

Marketing Sports Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014 20:01
Γιουβέντους και Goodyear μαζί για ακόμα τρία χρόνια

Η Πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους και η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ελαστικών Goodyear ανανέωσαν την εμπορική τους συνεργασία για ακόμα τρία χρόνια.

Τα δύο θρυλικά, στον τομέα τους, ονόματα έχουν συνδεθεί από το 2011 και όπως αποφάσισαν από κοινού θα συνεχίσουν να συνδέονται και στο μέλλον. Μέσω του συλλόγου η εταιρεία θα μπορεί να προβάλλεται στους εκατομμύρια φίλους της «Γηραιάς Κυρίας» παγιώνοντας τη θέση της στην παγκόσμια βιομηχανία των ελαστικών.

Το νέο deal ανάμεσα στις δύο πλευρές δίνει αυξημένη σημασία στην διαδικτυακή διαφήμιση και κυρίως αυτή που γίνεται μέσω των social media. Με 14 εκατ. φίλους στο Facebook, 1,3 εκατ. ακόλουθους στο Twitter και περίπου 300.000 μέλη στο επίσημο κανάλι της στο YouTube, η Γιουβέντους διαθέτει τεράστια οπαδική βάση στο διαδίκτυο, την οποία ελπίζουν να εκμεταλλευτούν οι χορηγοί της.

Φυσικά, δεν θα λείψουν και οι κλασσικές μορφές αθλητικής διαφήμισης, όπως η προβολή του λογότυπου της εταιρείας στις τύπου LED διαφημιστικές πινακίδες του γηπέδου της ομάδας καθώς και στις πινακίδες στο φόντο των συνεντεύξεων τύπου.

Σε πολλούς αυτή η σύμπραξη μοιάζει περίεργη από το πρίσμα πως μία ποδοσφαιρική ομάδα και μία εταιρεία ελαστικών φαντάζουν ως οντότητες παράταιρες. Μην ξεχνάμε όμως πως η ιταλική ομάδα ανήκει στο όμιλο Exor που κατέχει και την αυτοκινητοβιομηχανία FIAT. Μάλιστα, η τελευταία είναι και ο μεγάλος χορηγός των «Ασπρόμαυρων» του Τορίνο (διαφημίζει τα αυτοκίνητα JEEP), με το τελευταίο μεταξύ τους συμβόλαιο να προβλέπει 17 εκατ. ευρώ ετησίως.