Μείωση του μπάτζετ για τις ομάδες της Φόρμουλα 1

Global Sports Business Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012 13:52
Μείωση του μπάτζετ για τις ομάδες της Φόρμουλα 1

Οι ιθύνοντες της Φόρμουλα 1 σκέφτονται σοβαρά να θέσουν ανώτατο όριο στους προυπολογισμούς των ομάδων που συμμετέχουν στους αγώνες grand prix.

Το ενδεχόμενο της μείωσης του μπάτζετ των ομάδων είχε τεθεί υπόψιν του προηγούμενου Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου αθλητισμού (FIA), όμως δεν είχε γίνει αποδεκτό από τις ομάδες. Ο τωρινός Πρόεδρος της FIA Jean Todt, προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι οι ομάδες θα μπορεί να χαθούν στην F1 αν το κόστος δεν μειωθεί κατά 30% σε διάστημα τριών ετών.

Οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ του διευθυντικού οργάνου και οι ομάδες να προσπαθήσουν να βρουν μια λύση και φαίνεται ότι είναι θετικές σε αυτό το ενδεχόμενο. Σε περίπτωση που ισχύσει το όριο των προυπολογισμών για κάθε ομάδα, τότε θα επιτραπείι σε όλες τις ομάδες να κάνουν χρήση των πλεονεκτημάτων τους με ίσους όρους, πράγμα το οποίο θα κάνει το άθλημα ακόμα πιο συναρπαστικό, θα ενισχυθεί ο ανταγωνισμός και οι φίλοι του αθλήματος θα απολαμβάνουν τους αγώνες.

Τα όρια στις δαπάνες θα παρουσιάσουν μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση και οι ομάδες δε θα χρειάζεται να ξοδεύουν περισσότερα από όσα πρέπει ώστε να γίνουν ανταγωνιστικές. Η απόφαση για έλεγχο του κόστους των ομάδων της Φόρμουλα 1 θα κάνει καλό όχι μόνο στις ίδιες τις ομάδες αλλά θα αναθερμάνει το ενδιαφέρον των απανταχού φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.