Στον Παναθηναϊκό μέχρι το 2018 ο Αναστασίου

Managers - Μετεγγραφές Τρίτη, 07 Απριλίου 2015 16:34
Στον Παναθηναϊκό μέχρι το 2018 ο Αναστασίου

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώσε ότι ήρθε σε συμφωνία με τον Γιάννη Αναστασίου για τη διετή επέκταση του υπάρχοντος συμβολαίου του, με βάση την οποία ο Έλληνας τεχνικός θα παραμείνει στον πάγκο του «Τριφυλλιού» μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

Η συμφωνημένη, εδώ και κάποιο διάστημα, επέκταση της συνεργασίας του Γιάννη Αναστασίου με την «πράσινη» ΠΑΕ, επισημοποιήθηκε σήμερα με τον προπονητή της ομάδας να υπογράφει το νέο του συμβόλαιο. Οι δύο πλευρές είχαν ήδη υπογράψει μέχρι το 2016, με το νέο deal να επεκτείνει τη συνεργασία έως το 2018.

Το ερχόμενο καλοκαίρι, ο Αναστασίου θα γίνει ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που θα ξεκινάει στον πάγκο του «Τριφυλλιού» για τρίτη συνεχόμενη σεζόν. Έτσι θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Χουάν Ραμόν Ρότσα και θα κυνηγάει αυτό του Φέρεντς Πούσκας, ο οποίος ξεκίνησε στον πάγκο του «Τριφυλλιού» 5 σεζόν σερί, από το καλοκαίρι του 1970 έως και το πρωτάθλημα του 1974-75.

Το ραντεβού όλων των εμπλεκόμενων πλευρών ήταν για το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία της ΠΑΕ, όπου πρώτος είχε φτάσει ο Τάκης Φύσσας, για να τον ακολουθήσουν στις 13:00 ο Λεωνίδας Βόκολος και λίγο αργότερα ο Γιάννης Αλαφούζος ολοκληρώνοντας τις παρουσίες από πλευράς ΠΑΕ. Στις 14:00 έκανε την εμφάνιση του και ο Αναστασίου, με τον εκπρόσωπο του, Πασχάλης Τουντούρης, να βρίσκεται από πιο νωρίς στο χώρο της συνάντησης για τη ρύθμιση των τελικών λεπτομερειών.

 

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο «Ολλανδός» μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για την ανανέωση του συμβολαίου του, τονίζοντας πως στόχος είναι να ανέβει ακόμα ένα επίπεδο η ομάδα και να κάνει ένα βήμα παρακάτω στην Ευρώπη και να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα.

«Να μπορέσουμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι την επόμενη σεζόν και να ανέβουμε επίπεδο. Αυτός είναι ο στόχος, να γινόμαστε καλύτεροι», ήταν το αρχικό σχόλιο του Έλληνα τεχνικού.

Στη συνέχεια και σε ερώτηση για το αν είναι προσωπικός στόχος ή ομαδικός, είπε: «Δεν είναι κάτι προσωπικό, είναι αυτό που ταιριάζει στο σύλλογο και όταν εκπροσωπείς έναν τέτοιο σύλλογο πρέπει να έχεις στόχο να πας πιο ψηλά. Μπήκαν οι βάσεις και επόμενος στόχος είναι να πάμε καλά στην Ευρώπη και να πάρουμε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα».

Σε ότι αφορά το τι μετράει περισσότερο για τον ίδιο ώστε να ανέβει επίπεδο όπως είπε ο Παναθηναϊκός, τόνισε: «Για μένα μετράει η δουλειά. Δε θέλω να μιλάω πολύ, προτιμώ να κάνω δουλειά».

Ενώ για το τι περιμένει να δει πλέον από την ομάδα και για την ενίσχυση, ξεκαθάρισε: «Μεγαλύτερη διάρκεια και μεγαλύτερη προσπάθεια απ' όλους μας. Χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα για να ανέβουμε επίπεδο. Έχουμε συζητήσει με τον κ. Φύσσα και τον κ. Βόκολο και ξέρουμε όλοι τι χρειάζεται και γίνονται προσπάθειες για να ανέβει επίπεδο η ομάδα».

Τέλος, για το πόσο εύκολο είναι να χειριστεί ένα νεανικό ρόστερ, υπογράμμισε: «Δεν είναι καθόλου εύκολο όταν έχεις να κάνεις με νέους χαρακτήρες και ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με παιδιά γιατί οι περισσότεροι ήταν παιδιά. Κάποια πράγματα που είναι αυτονόητα είναι δύσκολο να τα επαναλαμβάνεις. Είμαστε όμως πάνω από τα παιδιά, υπάρχει όρεξη και είμαστε όλοι διψασμένοι για ακόμα περισσότερα πράγματα».