Επιστρέφει στην Ιαπωνία το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

Global Sports Business Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 19:18
Επιστρέφει στην Ιαπωνία το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

Η ΦΙΦΑ ανακοίνωσε ότι μετά από δύο χρόνια το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων επιστρέφει στην Ιαπωνία, όπου έχει διεξαχθεί έξι φορές στο παρελθόν.

Τα δύο τελευταία χρόνια η διοργάνωση έλαβε χώρα στο Μαρόκο, ενώ τον περασμένο μήνα η ΦΙΦΑ γνωστοποίησε ότι το 2017 και το 2018 θα γίνει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η φετινή έκδοση του θεσμού θα διεξαχθεί στην Ιαπωνία από τις 10 έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων συμμετέχουν οι πρωταθλητές των διοργανώσεων κάθε ηπείρου σε καθεμιά από τις έξι συνομοσπονδίες της ΦΙΦΑ. Η πρώτη διοργάνωση είχε διεξαχθεί το 2000 στη Βραζιλία, πριν μπει στο ετήσιο πρόγραμμα της ΦΙΦΑ το 2005.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε για πρώτη φορά το τρόπαιο πέρυσι, όταν επικράτησε στον τελικό της Σαν Λορέντσο από την Αργεντινή.

“Αυτή είναι μια χώρα έχει επανειλημμένα φιλοξενήσει με επιτυχία διοργανώσεις της ΦΙΦΑ. Ξέρουμε ότι και φέτος θα υπάρχει πολύς κόσμος, που θα δημιουργήσει μια φανταστική ατμόσφαιρα. Η δημοφιλία της διοργάνωσης αυξάνεται κάθε χρόνο και αυτό σίγουρα θα συνεχιστεί και φέτος με την τεράστια στήριξη που υπάρχει στην Ιαπωνία”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΦΙΦΑ, Τζερόμ Βάλκε.