Ολυμπιακοί 2016: 60.000 άνδρες ασφαλείας τοποθετούν οι Βραζιλιάνοι

Global Sports Business Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 11:05
Ολυμπιακοί 2016: 60.000 άνδρες ασφαλείας τοποθετούν οι Βραζιλιάνοι

Η Βραζιλία σχεδιάζει να παρατάξει περίπου 60.000 άνδρες ασφαλείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ενισχύοντας την ασφάλεια εν μέσω φόβων για έξαρση της βίας στην οικοδέσποινα πόλη του Ρίο.

Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, η επιχείρηση για την εξασφάλιση της ασφάλειας στους Αγώνες θα είναι μεγαλύτερη από αυτή στο Λονδίνο, όπου αναπτύχθηκαν 40.000 άνδρες, αλλά μικρότερη από την αντίστοιχη στην Αθήνα το 2004, όταν το τρομοφοβικό κλίμα μετά τις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη δημιούργησε απαίτηση για 70.000 άνδρες.

Η πηγή που επικαλείται το μεγάλο ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Βραζιλίας και η τοπική του Ρίο ακόμα δεν έχουν σχεδιάσει όλες τις λεπτομέρειες του επιχειρησιακού πλάνου στο οποίο θα συμμετέχουν στρατιώτες, αστυνομικοί, πυροσβέστες και άνδρες ασφαλείας από ιδιωτικές εταιρείες.

Σε αντίθεση με ότι συνέβη το 2007, όταν η πόλη φιλοξένησε τους Παναμερικανικούς αγώνες, οι αρχές δε σκέφτονται να στείλουν στρατεύματα στις φαβέλες της πόλης, που είναι ευρέως γνωστές για βία, κλοπές και άλλες εγκληματικές ενέργειες. Οι υπεύθυνοι θεωρούν πως η ασφάλεια στο Ρίο έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Στην πιο πρόσφατη επίσημη εκτίμηση του υπουργείου άμυνας, το συνολικό κόστος για την ασφάλεια των Αγώνων θα φτάσει τα 200 εκατομμύρια δολάρια.