Ολυμπιακός και Unicef συνεχίζουν μαζί… και στη φανέλα

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015 12:51
Ολυμπιακός και Unicef συνεχίζουν μαζί… και στη φανέλα

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της συνεργασίας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Adidas και της παράλληλης αποκάλυψης της νέας φανέλας της ομάδας, πολλοί ήταν αυτή που σχολίασαν τη μη παρουσία πάνω της του λογότυπου της Unicef. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως η συνεργασία του κλαμπ με τον οργανισμό ολοκληρώθηκε.

Όπως ξεκαθαρίζει  η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, η σύμπραξη με τη Unicef θα συνεχιστεί κανονικά, με το λογότυπο του οργανισμού να παίρνει θέση στο κέντρο της νέας φανέλας της ομάδας. Κάποιοι τεχνικοί λόγοι ήταν αυτοί που εμπόδισαν να συμβεί αυτό και στην προχθεσινή παρουσίαση.

Η ομάδα του Πειραιά και η Unicef είναι άρρηκτα συνδεμένες από το φθινόπωρο του 2013. Ήταν τότε η ρήξη στις σχέσεις της ΠΑΕ με τον χορηγό φανέλας της, τον ΟΠΑΠ, που οδήγησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην απόφαση να αφαιρέσει το «Πάμε Στοίχημα» και να αναζητήσει νέο χορηγό. Τελικά, προτιμήθηκε κάτι τελείως διαφορετικό.

Αντί για μια εταιρεία που θα έδινε χρήματα στον Ολυμπιακό για να διαφημιστεί, οι «Ερυθρόλευκοι» επέλεξαν να συνεργαστούν με τη Unicef. Έτσι, το κλαμπ όχι μόνο δεν έβαλε χρήματα στα ταμεία του, αλλά ανέλαβε τη σημαντική ευθύνη να συγκεντρώσει περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ που θα δίνονταν στους σκοπούς της Unicef υπέρ των παιδιών όλου του κόσμου.

Κομβικό ρόλο στις επαφές με τον μεγάλο κοινωφελή οργανισμό έπαιξε ο Κριστιάν Καρεμπέ, ένας άνθρωπος παγκοσμίως γνωστός όχι μόνο για τη σπουδαία ποδοσφαιρική του καριέρα αλλά και για την κοινωνική του δράση. Ο Γάλλος μίλησε με τους υπεύθυνους της Unicef στο εξωτερικό (αλλά και στην Ελλάδα), πολλοί από τους οποίους βρέθηκαν στη χώρα μας για να πάρουν τις απαιτούμενες εγγυήσεις και διαβεβαιώσεις. Διότι η Unicef δεν κάνει όσο εύκολα νομίζουν κάποιοι συμφωνίες με ομάδες για να την προβάλλουν στη φανέλα της.

 

 

Από τότε μέχρι σήμερα ο Ολυμπιακός έχει υποστηρίξει την Unicef με κάθε τρόπο. Από ειδικά events που διοργάνωσε για προβάλει ακόμα περισσότερο τους σκοπούς και τις δράσεις του οργανισμού μέχρι τη συμμετοχή του σε τηλεμαραθωνίους και ότι άλλη πρωτοβουλία ή προσπάθεια γινόταν από μέρους της Unicef. Επιπροσθέτως, υπήρξαν αγώνες, όπως το φιλικό με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, όπου όλα τα έσοδα δόθηκαν υπέρ των παιδιών με ανάγκες.

Ολυμπιακός και Unicef συνεχίζουν μαζί για 3η συνεχή χρονιά, με τις δύο πλευρές να τονίζουν πως δεν πρόκειται να «ρίξουν το ρυθμό» στις κοινές τους ενέργειες και προσπάθειες. Από τον Ολυμπιακό αναφέρουν πως ακόμα και αν τη σεζόν 2016-17 η Unicef δε βρίσκεται στο μέσον της φανέλας, η συνεργασία δε θα σταματήσει αφού ο σύλλογος θέλει να συνεχίσει να προσφέρει στον οργανισμό και σε όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη από βοήθεια και στήριξη.

Πριν από λίγο χρονικό διάστημα δόθηκε στη δημοσιότητα ένα μικρό βίντεο που συνοψίζει την μέχρι στιγμές σύμπραξη των δύο πλευρών.