Χορηγό ονόματος για το γήπεδο, αλλά και δανειστές, αναζητά η Λα Κορούνια

Global Sports Business Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 12:22
Χορηγό ονόματος για το γήπεδο, αλλά και δανειστές, αναζητά η Λα Κορούνια

Στην προσπάθεια που κάνει να αυξήσει σημαντικά τα έσοδα του συλλόγου, η διοίκηση της ισπανικής Ντεπορτίβο Λα Κορούνια αποφάσισε να αναζητήσει χορηγό ονόματος για το Ριαθόρ, την έδρα της, καθώς και να εξασφαλίσει δάνειο ώστε να αποπληρώσει τις οφειλές της στο ισπανικό δημόσιο.

Το στάδιο Ριαθόρ, είναι από τα αρκετά γνωστά γήπεδα στην Ευρώπη. Πολύ σύντομα ίσως να έχει διαφορετική ονομασία, αφού η Ντεπορτίβο αναζητά χορηγό που θα το «βαπτίσει» με το όνομά του.

Το συγκεκριμένο γήπεδο δεν είναι ιδιόκτητο, αλλά ανήκει στον Δήμο της πόλης Κορούνια. Έτσι, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αξιωματούχοι της «Ντεπόρ», που εδρεύει στο Ριαθόρ από το 1944, συναντούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση για να συζητήσουν τα διάφορα θέματα που προκύπτουν.

Σε πρόσφατη συνάντηση του προέδρου του κλαμπ με τον Δήμαρχο της πόλης, στο τραπέζι έπεσε το ενδεχόμενο να βρεθεί χορηγός που θα διαφημίσει το όνομά του μέσω του γηπέδου. Ο δήμαρχος της πόλης έδωσε την έγκρισή του, στο σχέδιο των ανθρώπων του συλλόγου, βάζοντας ως μοναδικό όρο την παραμονή του «Ριαθόρ» στο νέο όνομα του σταδίου. Ως εκ τούτου, το τμήμα μάρκετινγκ του συλλόγου έχει ξεκινήσει ένα «σαφάρι» αναζήτησης χορηγού και πλέον αναμένουμε σύντομα εξελίξεις.

Σε ένα άλλο οικονομικό θέμα γύρο από την ισπανική ομάδα, η διοίκηση φέρεται να αναζητά εκτός από χορηγό και επενδυτικό fund που θα της δανείσει ένα ποσό κοντά στα 45 εκατ. ευρώ, ώστε να αποπληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της προς την ισπανική εφορία. Το ψάξιμο γίνεται στις αγορές της Ασίας και των ΗΠΑ, με το σύλλογο να είναι διατεθειμένος να βάλει στη συμφωνία μεγάλο επιτόκιο, σε αντάλλαγμα με πολύ μακρινή χρονολογία αποπληρωμής.