Μίλαν: Πωλήθηκε το 48% των μετοχών - Προς ναυάγιο η κατασκευή γηπέδου

Global Sports Business Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 15:47
Μίλαν: Πωλήθηκε το 48% των μετοχών - Προς ναυάγιο η κατασκευή γηπέδου

Ο ιδιοκτήτης της Μίλαν, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επιβεβαίωσε την οριστική συμφωνία με τον Ταϊλανδό μεγιστάνα Μπι Ταετσαουμπόλ για την πώληση του 48% των μετοχών του συλλόγου, έναντι 470 εκ. ευρώ. Δεν προχωρά η κατασκευή νέου, ιδιόκτητου γηπέδου.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και μεγαλομέτοχος των «Ροσονέρι» του Μιλάνου, βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Ταϊλανδό επενδυτή εδώ και πολλούς μήνες, με τις δύο πλευρές να υπογράφουν μνημόνιο για αγοραπωλησία του 48% του κλαμπ. Από εκείνη τη στιγμή έχει ξεκινήσει νέα διαπραγμάτευση για το ξεκαθάρισμα όλων των λεπτομερειών του μεγάλου deal. Με δηλώσεις του ο Μπερλουσκόνι γνωστοποίησε πως η συμφωνία είναι πλέον οριστική σε όλα τα επίπεδα με τις υπογραφές να «πέφτουν» σε λίγες ημέρες.

«Τα συμβόλαια θα υπογραφούν δύο ημέρες μετά τα γενέθλιά μου (29 Σεπτεμβρίου), αν και στην ηλικία μου κανείς δε γιορτάζει αυτή την ημέρα», είπε ο «Καβαλιέρε» σε δημοσιογράφους στο Μιλάνο. «Πρόκειται για πολύ έξυπνη κίνηση. Η εμπορικοποίηση του brandname Μίλαν στην αγορά της Ασίας αποτελεί ένα πολύ σοβαρό σχέδιο που θα φέρνει στη Μίλαν 100 εκατ. ευρώ ετησίως», ανέφερε για την απόφαση να βάλει τον Ταετσαουμπόλ στην «οικογένεια» του συλλόγου.

Για τον ίδιο τον Ταϊλανδό μεγιστάνα, ο Μπερλουσκόνι δήλωσε: «Ο κύριος Μπι είναι πολύ σοβαρός και μου αρέσει και σαν άνθρωπος. Μαζί θα φτιάξουμε μια σπουδαία ΜΊλαν».

 

Προς ναυάγιο το θέμα του νέου γηπέδου

Οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις, οι παρουσιάσεις και τα σχέδια για κατασκευή νέου γηπέδου, μάλλον δε θα γίνουν ποτέ πραγματικότητα. Τα πλάνα δημιουργίας έδρας στον χώρο της Παγκόσμιας Έκθεσης του Μιλάνου φαίνεται πως μπαίνουν στο συρτάρι, αφού τόσο ο Μπερλουσκόνι όσο και ο Ταετσαουμπόλ δεν είναι πεπεισμένοι με την αποχώρηση από το Σαν Σίρο.

Οι «Ροσονέρι» κέρδισαν τον διαγωνισμό για ξεκίνημα έργων στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά το ενδιαφέρον τους έχει παγώσει ύστερα από τη διαπίστωση πως το πρότζεκτ μπορεί να κοστίσει πολύ περισσότερο από τον αρχικό προϋπολογισμό.

«Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αρκετές αρνητικές εκτιμήσεις και διαπιστώσεις», ανέφερε ο Μπερλουσκόνι. «Πιστεύω πως το συναίσθημα που τρέφω για το Σαν Σίρο στο τέλος θα επικρατήσει. «Λόγω των έργων που γίνονται για τη φιλοξενία του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, το Σαν Σίρο έχει ήδη αρχίσει να βελτιώνεται και να ομορφαίνει».