Κρίση στη Ζενίτ λόγω ακριβών μετεγγραφών

Global Sports Business Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012 19:27
Κρίση στη Ζενίτ λόγω ακριβών μετεγγραφών

Οι πολυδάπανες μετεγγραφές του Χουλκ και του Βίτσελ έχουν διαταράξει τις ισορροπίες στην ομάδα της Ζενίτ.

Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης το καλοκαίρι επένδυσε πολλά χρήματα στο μεταγραφικό παζάρι καθώς προχώρησε στην απόκτηση του Χουλκ και του Άξελ Βίτσελ ξοδεύοντας πάνω από 100 εκατ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή μπορεί να χαροποίησε τους φιλάθλους της ομάδας, όμως δεν είναι το ίδιο χαρούμενοι κάποιοι ποδοσφαιριστές του συλλόγου. Οι διεθνείς Ρώσοι και βασικά στελέχη της Ζενίτ Ιγκόρ Ντενίσοφ και Αλεξάντρ Κερζάκοφ έδειξαν τη δυσφορία τους με διαφορετικό τρόπο ο καθένας τους. Ο Ντενίσοφ αρνήθηκε να αγωνιστεί στον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Τέρεκ Γκρόζνι, ενώ ο Κερζάκοφ παρόλο που έπαιξε, ήταν εμφανώς αδιάφορος με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί στο ημίχρονο του παιχνιδιού.

Κύρια αιτία της δυσφορίας των παικτών οι χρηματικές απολαβές των νεοφερμένων παικτών, του βραζιλιάνου Χουλκ και του βέλγου Βίτσελ, οι οποίοι αμοίβονται με υπέρογκα ποσά. Ιδίως ο Χουλκ που αποκτήθηκε από την Πόρτο πληρώνεται 6,5 εκατ. ευρώ για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον σύλλογο, πράγμα που έκανε έξαλλο τον Ντενίσοφ, ο οποίος βρίσκεται χρόνια στην ομάδα και απαίτησε να διαπραγματευτεί νέο συμβόλαιο με αυξημένες απολαβές. Η διοίκηση αρνήθηκε να κάνει δεκτό το αίτημά του και για συμπαράσταση ο συμπαίκτης του, Κερζάκοφ παρουσιάστηκε αδιάφορος εναντίον της Τέρεκ Γκρόζνι.

Αποτέλεσμα, οι δύο παίκτες θα προπονούνται με την δεύτερη ομάδα του συλλόγου μετά από απόφαση της διοίκησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « No money... no honey! Δημοψήφισμα για το Καμπ Νόου »