Συμφωνία της FIBA με την Schelde Sports, για τις μπασκέτες στα πρωταθλήματα 3x3

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015 16:05
Συμφωνία της FIBA με την Schelde Sports, για τις μπασκέτες στα πρωταθλήματα 3x3

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με την εταιρεία Schelde Sports, η οποία θα είναι υπεύθυνη για την κατασκευή κάθε μπασκέτας που θα χρησιμοποιηθεί στα πρωταθλήματα 3x3 που διεξάγονται υπό τη σκέπη του κυβερνώντος σώματος του παγκόσμιου μπάσκετ.

Οι Ολλανδοί δε φημίζονται για την εμπλοκή τους στον χώρο μπάσκετ, ωστόσο υπάρχει κάτι ολλανδικό που παίζει κομβικό ρόλο σε πολλές από τις σημαντικότερες αναμετρήσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο. Μιλάμε για την Schelde Sports, την ολλανδική εταιρεία που από το 1993 συνεργάζεται με τη FIBA παρέχοντας ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία για την τέλεση ενός αγώνα. Τις μπασκέτες.

Από το 2013 η συνεργασία έχει επεκταθεί στις μπασκέτες που χρησιμοποιούνται για τα επίσημα τουρνουά 3x3, όπου οι ομάδες αποτελούνται από τρείς παίκτες η κάθε μία. Με αυτό το στυλ μπάσκετ να αναπτύσσεται ραγδαίως και να κερδίζει πολλούς φίλους, η FIBA αποφάσισε να εδραιώσει τη σχέση της με την Schelde, από την οποία είναι ικανοποιημένη από τα προϊόντα της.

Έτσι, τουλάχιστον έως το 2020 η Schelde Sports θα είναι Επίσημος Πάροχος Μπασκέτας σε όλες τις διοργανώσεις 3x3 της FIBA.