Ολιμπίκ Λυών: Ετήσιες απώλειες 21,4 εκατ., αλλά και βεβαιότητα για καλύτερο μέλλον

Global Sports Business Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 14:34
Ολιμπίκ Λυών: Ετήσιες απώλειες 21,4 εκατ., αλλά και βεβαιότητα για καλύτερο μέλλον

Το OL Groupe, ο επιχειρηματικός όμιλος που διαχειρίζεται και ελέγχει την Ολιμπίκ Λυών, ανακοίνωσε ζημία 21,4 εκατ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2014-15, ωστόσο η διοίκηση του κλαμπ θεωρεί πως αυτή είναι η τελευταία σεζόν που θα υπάρχουν απώλειες.

Για έκτη συνεχόμενη σεζόν η Λυών ανακοίνωσε πως τα έξοδά της υπερέβησαν των εσόδων. Τα 103,5 εκατ. που μπήκαν στα ταμεία του συλλόγου δεν έφτασαν για να καλυφθούν όλες οι υποχρεώσεις, με την «χασούρα» να φτάνει τα 21,4 εκατ., ποσό που πάντως είναι μικρότερο από το αντίστοιχο (26,4 εκατ.) της ακριβώς προηγούμενης περιόδου.

Ο διοικητικός ηγέτης της Λυών, ο Ζαν Μισέλ Ολάς, δεν έδειξε να ανησυχεί, τονίζοντας τη σιγουριά του πως αυτό είναι το τελευταία αρνητικό αποτέλεσμα για τον σύλλογο. Όπως έκανε γνωστό κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του OL Groupe. Ο Γάλλος επιχειρηματίας που από το 1987 είναι ιδιοκτήτης της Ολιμπίκ, γνωστοποίησε πως στον υπολογισμό δε συμπεριλαμβάνονται συμπληρωματικά στοιχεία από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όπως τα κέρδη από τις μετεγγραφές και τα χρήματα από τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα που την προηγούμενη δεκαετία κυριάρχησε στο γαλλικό στερέωμα και έφτασε ψηλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, βρίσκεται σε μία περίοδο αναδιοργάνωσης. Το μέλλον πάντως μοιάζει ευοίωνο. Μέσα στους επόμενος μήνες θα ανοίξει τις πύλες του το νέο γήπεδο της ομάδας που αναμένεται να εκτοξεύσει τα έσοδα. Έχοντας αυτό στο μυαλό, ο Ολάς δεσμεύτηκε πως από τη σεζόν που διανύουμε η Ολιμπίκ θα καταγράφει καθαρό κέρδος.