Η Ρεάλ Μαδρίτης διδάσκει την ποδοσφαιρική βιομηχανία σε αγγλικό πανεπιστήμιο

Global Sports Business Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 12:29
Η Ρεάλ Μαδρίτης διδάσκει την ποδοσφαιρική βιομηχανία σε αγγλικό πανεπιστήμιο

Οι φοιτητές στο University College of Football Business (UCFB) θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από την τεχνογνωσία των ανθρώπων της Ρεάλ Μαδρίτης, ύστερα από το σύμφωνο συνεργασίας που υπέγραψε το εκπαιδευτικό ίδρυμα με τον ισπανικό σύλλογο.

Το UCFB είναι ένα πρωτοποριακό πανεπιστήμιο που παρέχει ανωτάτη εκπαίδευση και πτυχία πάνω στα ζητήματα της αθλητικής και κυρίως της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας. Μετά από τη συμφωνία με την Ρεάλ, οι φοιτητές του UCFB, που εδρεύει σε χώρους του βρετανικού ναού του ποδοσφαίρου του γηπέδου Γουέμπλεϊ, θα μπορούν πλέον να διδάσκονται από τα στελέχη της ομάδας που έχει ανέβει στην ευρωπαϊκή κορυφή 10 φορές.

Από τον Σεπτέμβριο του 2016 οι μεταπτυχιακοί σπουδαστές του UCFB θα έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν στη Μαδρίτη και να παρακολουθήσουν μαθήματα στη Σχολή που διατηρεί η «βασίλισσα» στο Πανεπιστήμιο «Universidad Europea».

Ο Μπρένταν Φλάντ, ιδρυτής και πρόεδρος του UCFB σχολίασε τη συνεργασία με τη Ρεάλ λέγοντας: «Η φιλοδοξία αυτής της σύμπραξης είναι να ενώσουμε το UCFB, έναν ηγέτη στον τομέα του, με τη Σχολή του πιο επιτυχημένου συλλόγου στο ποδόσφαιρο και την αθλητική βιομηχανία».

Εκ μέρους της Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε ο παλαίμαχος άσος της, Εμίλιο Μπουντραγκένιο, ο οποίος είναι Γενικός Διευθυντής της Σχολής. «Η συνεργασία μας με το UCFB αποτελεί μία συναρπαστική εξέλιξη που φέρνει κοντά τον αθλητισμό και την εκπαιδευτική αρίστευση. Είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ικανούς ηγέτες που θα επιτύχουν στη διεθνή αθλητική βιομηχανία».