Η Adidas παρουσίασε την επίσημη μπάλα του EURO 2016

Marketing Sports Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015 12:50
Η Adidas παρουσίασε την επίσημη μπάλα του EURO 2016

Η αθλητική εταιρεία Adidas, ο επίσημος και αποκλειστικός πάροχος αθλητικού υλικού της ΟΥΕΦΑ, παρουσίασε τη «στρογγυλή θεά» που θα μαγνητίσει τα βλέμματα κατά τη διάρκεια του επερχόμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου της Γαλλίας.

Η «Beau Jeu» (Όμορφο Παιχνίδι στα γαλλικά), όπως ονομάζεται το νέο δημιούργημα της Adidas, αποκαλύφθηκε από τον κορυφαίο Γάλλο ποδοσφαιριστή στην ιστορία, τον Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος έχει και ρόλο πρεσβευτή της διοργάνωσης του EURO 2016.

Σύμφωνα με τα όσα διατείνονται οι άνθρωποι της γερμανικής αθλητικής εταιρείας, η «Beau Jeu» είναι το αποτέλεσμα εργασίας 18 μηνών, διάστημα κατά το οποίο οι ειδικοί προσπάθησαν να εξελίξουν την μπάλα Brazuca, με την οποία διεξήχθη το Μουντιάλ της Βραζιλίας, η οποία έλαβε θετικά σχόλια. Η νέα μπάλα προσφέρει καλύτερο χειρισμό και είναι περισσότερο ορατή κατά την εναέρια πορεία της.

Οσον αφορά το χρωματισμό, μπορεί να χαρακτηριστεί απλή, σε σχέση με τα μοντέρνα δεδομένα. Το άσπρο είναι το χρώμα που κυριαρχεί, με την παρουσία του κόκκινου και του μπλε, των άλλων χρωμάτων της γαλλικής σημαίας, να είναι ευρεία. Φυσικά υπάρχει το λογότυπο της διοργάνωσης και της ΟΥΕΦΑ καθώς και οι αριθμοί 2, 0, 1, 6 λόγω, φυσικά, της χρονολογίας.

Οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στο μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τη νέα μπάλα από τα τέλη Νοεμβρίου, έτσι ώστε οι παίκτες να αποκτήσουν μεγαλύτερη οικειότητα μαζί της.