Αρνητικό ισοζύγιο στις μετεγγραφές του Ολυμπιακού

Managers - Μετεγγραφές Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 08:36
Αρνητικό ισοζύγιο στις μετεγγραφές του Ολυμπιακού

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Ολυμπιακός ξόδεψε το ποσό των 27,1 εκατ. ευρώ για την απόκτηση 43 ποδοσφαιριστών, ενώ παραχώρησε 30, αποκομίζοντας 13,7 εκατ. ευρώ.

Αρνητικό ισοζύγιο παρουσιάζει ο πειραϊκός σύλλογος την τελευταία διετία όσον αφορά στις αγοραπωλησίες ποδοσφαιριστών από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δαπάνησε για την αγορά νέων παικτών το ποσό των 27,1 εκατ. ευρώ, σε αντίθεση με τις παραχωρήσεις, από τις οποίες εισέπραξε το ποσό των 13,7 εκατ. ευρώ. Με λίγα λόγια, χρειάστηκε να βγουν 13,4 εκατ. ευρώ περισσότερα από τα ταμεία του συλλόγου. Αν συνυπολογίσουμε και τον αυξημένο φορολογικό συντελεστή που υπάρχει και φτάνει το 45%, τότε τα λειτουργικά έξοδα της ΠΑΕ αυξάνονται κατά πολύ, σε σχέση με ό,τι ίσχυε πριν από δύο χρόνια.

Οι ακριβότερες μετεγγραφές τα δύο τελευταία χρόνια για τους «ερυθρόλευκους» ήταν αυτές του Άλμπερτ Ριέρα από την Λίβερπουλ που κόστισε 6 εκατ. ευρώ, του Κέβιν Μιραλάς από την Σεντ Ετιέν που στοίχισε 3,4 εκατ. ευρώ και τέλος, του Πάουλο Μασάντο από την Τουλούζ, ο οποίος αποκτήθηκε με 2,7 εκατ. ευρώ.

Στην αντίπερα όχθη, οι μεγαλύτερες πωλήσεις παικτών ήταν αυτές του Κέβιν Μιραλάς στην Έβερτον με 7,6 εκατ. ευρώ και του Άλμπερτ Ριέρα, ο οποίος παραχωρήθηκε στην Γαλατασαράι με το ποσό των 3 εκατ. ευρώ.