Δημοψήφισμα για το Καμπ Νόου

Global Sports Business Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 08:26
Δημοψήφισμα για το Καμπ Νόου

Το μέλλον του γήπεδου Καμπ Νόου αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης ανάμεσα στα μέλη της Μπαρτσελόνα τους τελευταίους μήνες και σκέφτονται την λύση του δημοψηφίσματος ώστε να παρθεί μια οριστική απόφαση. 

Σε συνάντηση που είχαν το Σάββατο τα μέλη της Μπαρτσελόνα, το 73,38% των μελών ψήφισε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το θέμα, με τον αντιπρόεδρο της οικονομικής και στρατηγική πολιτικής του συλλόγου, Χαβιέ Φάους, να σημειώνει ότι υπάρχουν δύο διαθέσιμες επιλογές.

Η μία επιλογή αφορά την αναμόρφωση του Καμπ Νόου, η οποία θα κοστίσει 300 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η άλλη επιλογή έχει να κάνει με την κατασκευή του νέου γηπέδου, η οποία δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 600 εκατ. ευρώ. Ακόμη, τονίζει ότι το χρέος του συλλόγου θα πρέπει να έχει μειωθεί κατά πολύ συγκριτικά με τα σημερινά επίπεδά του ώστε να προχωρήσουν οι ενέργειες επέκτασης των θέσεων του γηπέδου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ομάδα της Βαρκελώνης κατέγραψε κέρδη ρεκόρ ύψους 48,8 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2011-12, ύστερα από τις απώλειες που κατέγραψε τις δύο προηγούμενες χρονιές ύψους 9,3 εκατ. ευρώ και 83 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Το συνολικό χρέος του συλλόγου που ήταν 420 εκατ. ευρώ πριν από δύο χρόνια, ανέρχεται πλέον σε 335 εκατ. ευρώ, κάτι που δείχνει την καλή οικονομική πολιτική που ακολουθείται από την Μπαρτσελόνα αυτή την περίοδο.