Το νέο μουσείο της «Βασίλισσας»

Marketing Sports Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 10:00
Το νέο μουσείο της «Βασίλισσας»

Το ανανεωμένο μουσείο της Ρεάλ Μαδρίτης άνοιξε  για να δεχθεί τους επισκέπτες που θέλουν να βιώσουν από κοντά τον μύθο της ομάδας, αλλά και για να ενισχύσει τα ταμεία της.

Το «Bernabeu Tour», όπως ονομάζεται, αποτελεί ένα από τα σημεία που θα πρέπει να δει κάποιος που επισκέπτεται την Μαδρίτη. Οι άνθρωποι της Ρεάλ εκτός από την ποδοσφαιρική ιστορία του συλλόγου, πλέον μπορούν να υπερηφανεύονται και για το μουσείο της ομάδας.


Κατορθώματα, τίτλοι, ποδοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία, διαχρονικά σύμβολα, ημερομηνίες που σημάδεψαν τον σύλλογο, όλα βρίσκονται εκεί. Οι υπεύθυνοι της ομάδας, φρόντισαν να συμπεριλάβουν όλα όσα υποδηλώνουν πως η Ρεάλ είναι η «βασίλισσα» του ποδοσφαίρου.


Το μουσείο παραμένει ανοιχτό 363 μέρες τον χρόνο και οι επισκέπτες του φτάνουν το ένα εκατομμύριο, αφήνοντας σημαντίκα έσοδα στην ομάδα. Ο επισκέπτης του μουσείου, έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί και σε δύο καινούριες αίθουσες σε σχέση με το παλιό. Η πρώτη αίθουσα ονομάζεται «Καλύτερη Ομάδα της Ιστορίας» και ταξιδεύει τον επισκέπτη μέσα στο χρόνο της ιστορίας της ομάδας.

Η δεύτερη αίθουσα είναι αφιερωμένη στον μεγαλύτερο παίκτη που φόρεσε την φανέλα της Ρεάλ, τον Αλφρέδο Ντι Στέφανο. Στο εσωτερικό υπάρχει μια συλλογή από εκθέματα όπως προσωπικά αντικείμενα, τρόπαια, βίντεο, μαρτυρίες μεγάλων παικτών και μιας σπάνιας ομορφιάς τοιχογραφία όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει ξεχωριστές στιγμές από την προσωπική και αθλητική ζωή του διαχρονικού παίκτη-συμβόλου της ομάδας.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συλλογή που υπήρχε με αντικείμενα, έγγραφα και τρόπαια του συλλόγου, έχει αναβαθμιστεί και ο αριθμός τους ξεπερνάει τις 100.000!