ΠΑΟ-Βοτανικός: Πέφτει στα 50-55 εκατ. το κόστος;

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012 18:17
ΠΑΟ-Βοτανικός: Πέφτει στα 50-55 εκατ. το κόστος;

Την επανασχεδίαση του γηπέδου στο Βοτανικό, με χαμηλότερο κόστος κατασκευής περί τα 50-55 εκατ. ευρώ., εξετάζουν στον Παναθηναϊκό,

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal», η ΓΗΠΕΛ ενεργοποιείται, ενώ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί επαφές μεταξύ ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Δήμου Αθηναίων και Ερασιτέχνη, για να προχωρήσει το έργο της διπλής ανάπλασης σε Λεωφόρο και Βοτανικό.

Η οικονομική κατάσταση του Παναθηναϊκού δεν είναι καλή και καθιστά αδύνατη την ανάληψη της κατασκευής του γηπέδου από την ΠΑΕ. Τη σκυτάλη θα πάρει ο Δήμος ή ιδιώτης.

Βασική προϋπόθεση, για να προχωρήσει το έργο, είναι το να αποδεχθεί ο Παναθηναϊκός να χρησιμοποιεί ως έδρα του το γήπεδο στο Βοτανικό.

Το κόστος θα είναι μειωμένο συγκριτικά με το αρχικό, που ανερχόταν περίπου στα 100 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχουν σκέψεις για επανασχεδίαση του γηπέδου με χαμηλότερες προδιαγραφές και από την κατηγορία ελιτ της ΟΥΕΦΑ να πέσει στην τρίτη, ούτως ώστε το κόστος να είναι περίπου 50-55 εκατ. ευρώ.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μπουν λιγότερα έσοδα στα ταμεία της ΠΑΕ, αρκετά ωστόσο για να φέρουν σημαντικά κέρδη, καθώς το ετήσιο ενοικιοστάσιο θα είναι αρκετά μειωμένο.

Παράλληλα, οριστικό φαίνεται να είναι το θέμα της μη κατεδάφισης του «Απόστολος Νικολαΐδης».