Ο Στεφ Κάρι διαφημίζει κινητά τηλέφωνα κινεζικής εταιρείας

Marketing Sports Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 17:13
Ο Στεφ Κάρι διαφημίζει κινητά τηλέφωνα κινεζικής εταιρείας

Ο Στεφ Κάρι είναι το νέο διαφημιστικό πρόσωπο της Vivo, με την ανερχόμενη εταιρεία κινητών τηλεφώνων να απογειώνει την διαφημιστική της δυναμική, μέσω του κορυφαίου μπασκεμπολίστα.

Το νούμερο ένα πρόσωπο του παγκόσμιου μπάσκετ (μαζί ή λίγο κάτω από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς ανάλογα τα γούστα) επιστρατεύει  η Vivo. Η εταιρεία κινητών τηλεφώνων προσπαθεί να αυξήσει εντυπωσιακά το μερίδιό της στην αγορά και γι' αυτό προχώρησε σε συνεργασία με τον Στεφ Κάρι! Ο Κάρι, πέρα από τις τρομερές του αθλητικές ικανότητες, αποτελεί έναν εκ των εμπορικότερων προσώπων του παγκόσμιου αθλητικού χώρου και δεν άφησε χαμένη την ευκαιρία το κινεζικό brand.

Οι πωλήσεις της Vivo, δεδομένου του τεράστιου ανταγωνισμού στην αγορά των smartphones αλλά και των ελάχιστων χρόνων που δραστηριοποιείται σε αυτή, είναι πολύ υψηλές, αφού κατάφερε να μπει στην πρώτη πεντάδα των εταιρειών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, για το 2016.

Φέτος, τα νούμερα αυτά αναμένεται να εκτοξευτούν, χάρη στον σούπερ σταρ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Η αγορά της Κίνας είναι τεράστια, όμως μία εταιρεία στοχεύει πάντα στην παγκόσμια εξάπλωσή της και ο Κάρι θα είναι το κλειδί για την επιχειρηματική ''απόβαση'' των Κινέζων στην Αμερική!

Όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις, ο 29χρονος θα είναι το κεντρικό πρόσωπο της νέας διαφημιστικής καμπάνιας της Vivo, η οποία θα περιλαμβάνει αφίσες, αλλά και τηλεοπτικά σποτ. Επιπλέον, η εταιρεία έχει ήδη και ένα κινητό τηλέφωνο σχεδιασμένο αλά Στεφ Κάρι, που θα φέρει το όνομα "Stephen Curry X Vivo" και όπως μπορείτε να δείτε παρακάτων, θα κυκλοφορήσει σε Κίνα και Φιλιππίνες, σε μπλε και κίτρινη απόχρωση, δηλαδή στα χρώματα των Γουόριορς.

 

 

Θυμίζουμε πως ο Αμερικανός είχε πρωταγωνιστήσει πριν δύο χρόνια σε διαφήμιση της Apple, ρίχνοντας σουτ από το κέντρο με ένα κινητό του κολοσσού στα χέρια του. Η φυγή του απόλυτου σταρ του ΝΒΑ από την κορυφαία τεχνολογική εταιρεία δείχνει πολλά, για το τί είναι διατεθημένες οι εταιρείες να κάνουν, προκειμένου να αποκτήσουν την καλύτερη δυνατή διαφημιστική δυναμική, πάντα μέσω αθλητικών προτύπων.

Η αγορά των κινητών τηλεφώνων έχει γίνει πλέον αμείλικτη και χωρίς να γνωρίζουμε το ποσό που θα λάβει ο Κάρι, σίγουρα θα είναι παχυλό. Σαν τεχνολογικό brand, η Vivo απέχει έτη φωτός από την Apple, όμως το χρήμα των Κινέζων αποτελεί τεράστιο δέλεαρ για τον καθένα, πόσο μάλλον όταν η εμπορικότητα του αθλητή είναι σε δυσθεώρητα ύψη.

Πολυμέσα