Η Σερένα Γουίλιαμς περιμένει παιδί και... νέους χορηγούς!

Marketing Sports Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 18:31
Η Σερένα Γουίλιαμς περιμένει παιδί και... νέους χορηγούς!

Το νούμερο ένα στην ιστορία του γυναικείου τένις, η Σερένα Γουίλιαμς, ανακοίνωσε χθες πως περιμένει το πρώτο της παιδί και ειδικοί του μάρκετινγκ προβλέπουν εκτόξευση των χορηγικών της συμφωνιών, μετά το άκουσμα του χαρμόσυνου αυτού νέου!

Το αθλητικό μάρκετινγκ είναι μία περίεργη και ευμετάβλητη υπόθεση. Μπορούν πολύ εύκολα να αλλάξουν οι ισορροπίες μέσα σε μία στιγμή, καθώς οι επίδοξοι χορηγοί απαιτούν πάντα το καλύτερο από τους συνεργαζόμενους αθλητές και ομάδες.

Είναι τόσο ρευστά τα πράγματα της αθλητικής βιομηχανίας, που ακόμα και μία εγκυμοσύνη μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Όχι ως προς το κακό φυσικά. Το χαρμόσυνο νέο της έλευσης ενός νέου ανθρώπου μπορεί να γίνει χαρμόσυνο νέο και για τους υφιστάμενους χορηγούς και να μετουσιωθεί σε έλευση νέων!

Η περίπτωση που μας απασχολεί είναι αυτή της Σερένα Γουίλιαμς, που χθες γνωστοποίησε την εγκυμοσύνη της, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Snapchat. Η αθλήτρια, στα 35 της, περιμένει το πρώτο της παιδί και μετά την αγωνιστική της ολοκλήρωση, έχοντας κατακτήσει τα πάντα, έρχεται και η ολοκλήρωση σε προσωπικό επίπεδο.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο και στο χορηγικό χαρτοφυλάκιο της τενίστριας. Ειδικοί του μάρκετινγκ εκτιμούν  πως οι ήδη υψηλές εμπορικές μετοχές της Αμερικανίδας αναμένεται να εκτοξευτούν τους επόμενους μήνες, λόγω της εγκυμοσύνης!

Ήδη, εταιρείες βρεφικών ειδών και ειδών εγκυμοσύνης σχεδιάζουν την κρούση τους στην Γουίλιαμς, προκειμένου να αποσπάσουν την έγκρισή της, για διαφημιστική συνεργασία. ''Παίρνεις ένα αθλητικό είδωλο και προσθέτεις μία εγκυμοσύνη. Τότε έχεις ένα δυνατό εμπορικά χαρτί'', σχολιάζει ενδεικτικά ο Γκάρι Φέτσερ, εκπρόσωπος μάρκετινγκ της McCarter & English.

Είναι γνωστό πως η Σερένα, πέρα από τα παγκόσμια γήπεδα του τένις, έχει κατακτήσει και την διαφημιστική κορυφή, με πάνω από 20 εκατ. δολάρια ετησίως! Αποτελεί το απόλυτο πρόσωπο του παγκόσμιου γυναικείου αθλητισμού (από την στιγμή που η Σαράποβα βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας) και πλέον δίνεται η δυνατότητα να γίνει γνωστή και σε ένα διαφορετικό καταναλωτικό κοινό. Αυτό το σκεπτικό βρίσκεται και στο μυαλό των επίδοξων διαφημιζομένων, αλλά και των υφιστάμενων χορηγών της, που δεν γίνεται να αφήσουν ανεκμετάλλευτη την σημαντικότερη στιγμή στην ζωή μιας γυναίκας. Ειδικά όταν η γυναίκα αυτή είναι η κορυφαία αθλήτρια!

Μερικές από τις εταιρείες που στηρίζουν την τενίστρια, όπως οι Nike, Pepsi, Wilson Sporting Goods Co, JP Morgan Chase & Co, Beats Electronics και Mini brand, δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν την 35χρονη τη δεδομένη στιγμή, καθώς θα ήταν ένα ηθικό πλήγμα για το πρεστίζ τους. Τουναντίον, δεν αποκλείεται να δούμε το προσεχές διάστημα διαφημιστικές καμπάνιες τους, έχοντας στο επίκεντρο την εγκυμονούσα Σερένα. Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση της αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης HSN, η οποία λανσάρει ρούχα με την υπογραφή της Γουίλιαμς. Έχοντας τα ταχύτερα αντανακλαστικά, ήδη ετοιμάζεται σειρά ρούχων, που θα απευθύνεται σε εγκυμονούσες γυναίκες, μία σειρά που θα προωθεί και αναλόγως!

Και μην ξεχνάμε πως η αύξηση των προσωπικών χορηγών δεν σταματά με την γέννηση. Ίσα ίσα που αυξάνονται οι υποψήφιοι, μιας και θα μπουν στο ''παιχνίδι'' εταιρείες σχετικές με μικρά παιδιά και γενικότερα την οικογένεια. Οπότε τα επόμενα, χρόνια, ακόμα και αν αποσυρθεί άμεσα η Αμερικανίδα, θα δούμε τις εταιρείες να κάνουν ουρά, για να αποσπάσουν την υπογραφή της. Αυτό επιβεβαίωσε και ο Ντουγκ Σάμπελμαν, πρόεδρος της Burns Entertainment, εταιρείας που αναζητά χορηγούς, για λογαριασμό διασήμων.

Η έλευση ενός παιδιού είναι η κορυφαία στιγμή για τον κάθε άνθρωπο και δεν συγκρίνεται με τίποτα. Δεν μπορούμε όμως να μην αναφέρουμε και όλες τις συνέπειες, που την ακολουθούν και στην περίπτωσή μας, τα λεφτά θα είναι (ακόμα πιο) πολλά!